De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: 2003
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Wilt u een ander jaar zien?    2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010
Het is vrijdagmiddag 30 mei. Onze huurcamper kan vanmiddag worden opgehaald. Spannend.
Willie werkt vandaag nog de hele dag. Ik rijd naar Giethoorn, waar de camper bij een bedrijf staat. Na een prima uitleg en wat instructies, vertrekt ik richting Nijverdal.
's Avonds, als Willie ook weer thuis is, wordt de camper nog eens grondig bekeken en ingericht met onze persoonlijke vakantiebenodigdheden.
Voor het eerst op reis met een camper. Zaterdagmorgen 31 mei vertrekken we richting Duitsland. De bedoeling is ergens in de buurt van Hameln een te overnachten. Via de A1 richting Osnabrück gaan we naar het kuuroord Bad Oeyenhausen. Dit stuk autosnelweg is ook gelijk het laatste stuk "autobahn" dat we in deze vakantie berijden, want voor de rest is het rustiger en mooier om "gewone" wegen te nemen. Kuuroord Bad Oeyenhausen: fraaie parken, vijvers en mooie gebouwen
In Bad Oeyenhausen maken we een stop, om de stad te bekijken. En niet alleen het stadscentrum, maar vooral ook het stadspark met de gebouwen, waar "gekuurd" wordt. Beslist een tussenstop waard!
Na ca. twee uur zoeken we de camper weer op en rijden richting Hameln. Daar aangekomen rijden we wat rond op zoek naar een camping of een "stellplatz". Dat laatste konden we niet echt vinden, maar een camping wel. Echter, om nou te zeggen: "Tjonge,tjonge,tjonge...hier blijven we staan vannacht? Nee."
Nu wil het geval, dat we een aantal jaren terug al eens met het Nijverdals Mannenkoor -waar Joop de bariton uithangt- een lang weekend in dit gebied hadden doorgebracht. En we herinnerden ons ook dat bezoek toen aan een fraai dorpje: Bodenwerder.
Dus op weg naar het geboortedorp van: de Baron von Münchhausen. Bodenwerder ligt zo'n 15 kilometer ten zuiden van Hameln, dus dat was met een kwartier - twintig minuten wel bekeken. Bij het dorp aangekomen, volgden we de parkeerroute voor de auto's en de bussen (deze worden zo veel mogelijk uit het dorp geweerd....gelukkig maar). De camperplaats in Bodenwerder. Helemaal achterop het parkeerterrein zien we een aanduiding voor campers. Dus dat volgen we maar en komen op een fraai grasterrein met verharde wegen. Je kunt kiezen: of je gaat met je camper op een verharde "pleintje" staan, of je kiest voor het gras. We kozen voor de laatste optie. Er stonden op dat moment zo'n 6-7 campers. Maar tegen de avond groeide dat nog uit met enkele.

Voorzieningen: bij het gemeentelijke kioskgebouwtje kun je water krijgen en zijn er toiletten. Als je de beheerder van de kiosk vriendelijk vraagt of je je chemisch toilet hier mag ledigen dan staat hij dat meestal wel toe.

Bodenwerder bij Hameln aan de Weser in het Wesergebergte. Bodenwerder aan de oever van de Weser met rechts-boven-de-brug de witte vlekjes van de campers op de camperplaats. Deze foto is gemaakt vanaf de "Bismarckturm", een uitkijkpunt op één van de "bergen" van het Wesergebergte. Uitkijkpunt Bismarckturm
Een prachtige wandeling vanaf de camperplaats, door het dorp naar de overkant van de Weser en dan maar klimmen. Maar als je dan eenmaal boven bent, wordt dat geklauter met fraaie vergezichten beloond. Genieten van fraaie vergezichten in het Weserdal.

"Wie zij ook al weer, dat je ver van huis moet zijn om mooie dingen te zien?" Voor ons was dit een rit van ca. 3 uur. Dus zo ver hoef je niet.

Na een rustige nacht, brak een zonnige zondagmorgen aan. Ons plan was om langs de Weser in zuidelijke richting te rijden op weg naar Kassel. Baron von Münchhausen in een openluchtspel.

Echter......we hadden zaterdagavond op een aanplakbiljet gelezen dat er deze zondagmiddag een Frühschoppen in het park zou zijn. En na dit muzikale gebeuren zou er in datzelfde park een openluchtspel plaatsvinden, waarin het leven van de beroemde plaatsgenoot Baron von Münchhausen zou worden opgevoerd. We vonden dat we dat toch moesten meemaken. En terecht....om twee uur begon een enthousiaste kapel te blazen en te trommelen en om drie uur gevolgd door het openluchtspel, dat zich op de trappen van het oude woonhuis van de baron werd opgevoerd. Al met al een gezellig gebeuren.
Om vier uur hebben we toch maar de camper gestart en zijn op weg gegaan om uiteindelijk tegen een uur of zes in Hannover-Münden op een camping een fijne plek te vinden.

Dr. Pulver zaait papavers? Nee, dit is Tecklenburg. Maandagmorgen zijn we in noordoostelijke richting gereden door een prachtige, glooiende omgeving richting Hitzacker -de geboorteplaats van wijlen Prins Claus. De GOP net buiten het dorp vonden we niet erg uitnodigend, misschien ook omdat we op dat moment de enige camperaars waren.
Opmerking voor alle beginnende camperaars: GOP? Toen ik het woord tegen kwam -zonder uitleg- had ik geen idee wat de schrijver hiermee bedoelde. Nu, na een beetje camperervaring en veel leeswerk, ben ik er achter gekomen dat hiermee -GOP dus- een Gereguleerde Overnachting Plaats bedoeld wordt.
Na wat door het plaatsje rondgekeken te hebben zijn we verder gereden naar.....?

 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top