De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Augustus 2005
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje links een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2005 wilt u zien?
   Maart 2005 - Frankrijk/Spanje.
  Juni 2005 - VenetiŽ/KroatiŽ.

Of kies een ander jaar.


Augustus: Nederland - Wanneperveen.

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.

Woensdag 17 augustus 2005. Nijverdal-Wanneperveen - 65 km.
Onze dochter en schoonzoon hebben in mei een ander huis gekocht. Dat betekent dat er voor dit jaar wellicht geen vakantiereis in zit. En onze kleinzoon dan?? Dat kan je die jongen toch niet aandoen. Hij zou natuurlijk wel met opa en oma op vakantie kunnen gaan. Maar ja, 1 of 2 weken zonder je lieve moedertje valt natuurlijk ook niet mee. In het weekeinde van 13-14 augustus wordt er overlegd dat Luuk van 4 -onze kleinzoon dus- met opa en oma op vakantie gaat. Da's feest! En nog wel met de camper. Mag hij dan boven in het hefbed slapen? Ja hoor, samen met oma. En opa?? Ach, die slaapt wel op de bank.
Na een paar spannende nachten is het woensdag 17 augustus zover. We rijden de camper voor de nieuwe woning. Luuk sleept zijn tas met speelgoed en pyjama de camper in en we kunnen vertrekken. Wacht.......nog wel eerst even een kus voor papa en mama. Flink toeterend en zwaaiend rijden we de straat uit richting het zonnige Wanneperveen.
Ontbijt aan het meer. Via Ommen, Balkbrug en Zwartsluis komen we na een uurtje aan in Wanneperveen. Wanneperveen is een klein dorp dat een kilometer of 3 van Giethoorn ligt. We kennen het gebied als onze broekzak, omdat we er jarenlang een stacaravan hebben gehad en daarna nog vele jaren een boot. Het is een heerlijk gebied om te varen: de Beulakker, de Belter, het Giethoornse Meer. Toeren met een sloep tussen de rietkragen door of met een fluisterboot door Giethoorn of zeilen op de Beulakker.
Bij camping "De Kettingbrug" hebben ze een grasveld dat direct aan het meer ligt. Even overleggen met de eigenaar en we krijgen een perfecte plaats aangewezen. Er is stroom aanwezig en aan de overkant van de weg loop je de grote camping op waar de fraaie wasgelegenheden en toiletten zijn.
Varen naar Blokzijl. Op het Giethoornse Meer.
Het is mooi weer. Dus een sloep regelen en varen. De Beulakker en het Giethoornse Meer over naar Blokzijl. Luuk geniet zichtbaar van "zijn" vakantie. Maar ja wat wil je: lekker op het water en straks in Blokzijl wacht hopelijk nog een ijsje op je. Tenminste, dat mag je toch verwachten als je met je opa en oma op vakantie bent.
En inderdaad in Blokzijl was ijs te koop. In de loop van de middag keren we weer terug naar Wanneperveen, brengen de sloep weg en installeren ons voor de camper.


Camperen aan de Belter. Ook bij de camper vermaken we ons prima. Lekker aan het water, genieten van de zon en een oogje op de kleinzoon houden. Want zwemmen kan hij nog niet. Babyzwemmen heeft ie gedaan, nu peuterzwemmen en volgend jaar naar de "echte" zwemles. Slapen in het hefbed van de camper.
Na het eten nog even naar buiten en dan wordt het toch echt bedtijd. En dat is voor Luuk dus boven in het hefbed.

Welterusten en morgen gezond weer op.


Donderdag 18 augustus 2005. Wanneperveen.
Alweer een mooie, zonnige dag. We hebben de fietsen meegenomen, dus vandaag maar eens een rondje Giethoorn doen? Of door de Weerribben en de Wieden? We hebben ook Luuk's fiets meegenomen, maar om hem nu kilometers achtereen op dat kleine fietsje te laten rijden lijkt ons wel een beetje te veel van het goede. Dus Luuk gaat achterop en we gaan via dorp Wanneperveen op weg naar Giethoorn. Onze toekomstige bioloog? Onze toekomstige bioloog?
Onderweg wordt er af en toe even een pauze ingelast, want je wilt natuurlijk niet constant bij je oma achter de fiets stilzitten. Er is immers zoveel te zien en te onderzoeken. B.v. hoeveel blaadjes heeft een paardenbloem? Zit er echt melk in het gras?

In Giethoorn fietsen, of liever gezegd lopen we met de fiets aan de hand over de smalle weggetjes en bruggetjes van het dorp richting het Bovenwiede. Dit is een klein, ondiep meertje aan de noordoostzijde van Giethoorn. Daar wordt een pauze gehouden bij Smit's paviljoen. Want het is tijd om iets te drinken. Sinas bij Smit's paviljoen
Voor de oudere bezoekers onder u die zich de film "Fanfare" van Bert Haanstra nog kunnen herinneren: op het terras van dit paviljoen rende destijds in de film een dolle koe rond.
Na een pauze van een klein half uur stappen we weer op de fiets en maken ons rondje Giethoorn af. Maar voordat we weer naar de camper gaan moet er nog even een schepnetje gekocht worden, want volgens Luuk kan hij hiermee visjes vangen in het meer bij de camper. Zo gezegd, zo gedaan. Of er veel gevangen wordt? We zullen zien.

Vrijdag 19 augustus 2005

Vissen Vanmorgen moet er eerst eens gevist worden, want we hebben natuurlijk niet voor niets een visnetje gekocht. Na veel oefenen en proberen geeft Luuk de moed op, want er zwemt geen enkele vis in zijn netje. Stom, hŤ.

Eendjes voeren.
Misschien moeten we dan maar eens de eendjes gaan voeren.
Dat heeft meer succes, want zodra die beesten doorhebben dat er met brood gegooid wordt zijn ze er als de kippen bij. Of zouden het soms waterhoentjes zijn.
Verder wordt deze dag vooral bij de camper, op de steiger en aan het water doorgebracht.

Zonsondergang in Wanneperveen.
's Avonds kunnen we genieten van een mooie zonsondergang.

Zaterdag 20 augustus 2005
Het lijkt alweer zo'n mooie dag te worden. Echt zo'n dag dat je denkt: zullen we eens naar het strand gaan? Op het strand in Wanneperveen.
Op honderd meter afstand van onze camperplek is een zo'n ouderwetse, bruine watersportkroeg. Daarbij ligt een jachthaven met voornamelijk zeilboten en kleine motorboten. Ook kun je hier BM-ers huren voor een halve of een hele dag. Kun je lekker een dag zeilen. Wanneer er zeilwedstrijden zijn op de Belter dan worden in de stamkroeg voor de wedstrijd nog even de spelregels doorgesproken en na de wedstrijd wordt er natuurlijk nagepraat (en geborreld) over die wedstrijd.
Het terras van dit etablissement is eenvoudig in het gras en loopt door tot in een strandje van de Belter. Geen groot strand, maar wel lekker voor de kinderen. Geel zand en het water erg ondiep. Daar gaan we dus vandaag maar eens naartoe. Op het strand in Wanneperveen.
We doen de zwemkleding aan, de strandattributen van Luuk worden ingepakt en we lopen naar dat (inmiddels beschreven) strandje. Nog geen 5 minuten later zit Luuk in het water en opa en oma liggen in een "strand"stoel. Natuurlijk moet opa nog wel af en toe even mee het water in om te zien hoe ver je kunt gaan zonder te verzuipen. Of om strandkastelen te bouwen (da's wel zo veilig).
We weten dat je in het cafť ook prima kunt eten. Dat weten mensen uit de regio ook, dus toch maar even een tafel bespreken voor vanavond.
Nadat we ons op de camping heerlijk gedoucht hebben en het zand uit de zwembroek hebben gespoeld gaan we in ons beste kloffie terug naar de kroeg en met z'n drieŽn hebben we een fijne avond.

Zondag 21 augustus 2005 Wanneperveen-Nijverdal - 65 km.
Vandaag pakken we de fiets en gaan via Giethoorn naar Dwarsgracht, een klein gehucht tussen Giethoorn en Blokzijl. Vandaar gaat het naar Jonen, waar we het voetveer pakken (de fietsen mogen wel mee over, maar geen gemotoriseerd verkeer). Onderweg naar Dwarsgracht. In Jonen (drie boerderijen, een theetuin en het veerpontje) maken we een tussenstop. We drinken in de boerderij-theetuin onze thee en fris-voor-Luuk om vervolgens de fietstocht te vervolgen naar Sint Jansklooster. Onderweg komen we langs mooi boerderijen en prachtig zwartbont vee in de wei. We fietsen eigenlijk helemaal rond de Beulakker, want vanaf Sint Jansklooster gaan we naar "De Blauwe Hand", een ophaalbrug in het kanaal van Zwartsluis naar Steenwijk. En dan is het nog slechts een paar honderd meter naar de camping. Als we daar aankomen hebben we 20 kilometer op de teller en is het inmiddels 3 uur 's middags.
De afspraak was dat we Luuk vandaag weer bij z'n ouders zouden afleveren. Dus.......
Ik zoek de campingbaas op en ga afrekenen. We pakken alles weer in en verlaten na een paar heerlijke dagen deze heerlijke plek.
Terwijl we op weg zijn naar huis zegt Luuk dat hij het heel mooi heeft gehad en graag nog een keer meewil op vakantie met opa en oma. Opa en oma kijken elkaar aan en zeggen maar niets meer.
We hebben genoten !!

En dat voor maar slechts: 130 km.

 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top