De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Juni 2010
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2010 wilt u zien?
   Augustus - Frankrijk: Meer van Annecy.

Of kies een ander jaar.


Juni: Oostenrijk.
Langs de Donau, bezoek aan Passau en Wenen.

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.

Zondag 6 juni 2010. Nijverdal » Warburg - 264 km.
29º.
Camping Eversburg in Warburg Dit keer staat een fietstocht langs de Donau op het programma. Omdat het vandaag zonnig en warm zal zijn wil ik niet al te lang in de camper zitten. Om 11.15 uur vertrekken we van huis en rijden via de A1 naar Osnabrück. Daar buigen we af naar Paderborn en Bielefeld (waar we een uurtje in de zon gaan zitten om een broodje te eten) en vervolgen de route via de A44 richting Kassel. Een eind voor Kassel verlaten die snelweg om onze eerste stop op te zoeken: camping Eversburg in Warburg. Om 15.45 uur zitten we daar in de zon en genieten van een koel glaasje bier. Pff...'t is warm.
Tegen de avond neemt de bewolking toe en 's avonds breek een flinke onweersbui los.....goed voor de tuin. Maar we hebben nog wel even lekker buiten kunnen eten. 's Avonds storten we op de weekend-krant van zaterdag...hadden we nog geen tijd voor gehad. Daarna op tijd naar bed, want morgen wordt een langere rit verwacht: ruim 500 km naar Passau.

Maandag 7 juni 2010. Warburg » Irring/Passau - 574 km.
21º. De dag begint bewolkt, maar in de loop van de dag-en als we steeds zuidelijker komen- breekt de bewolking steeds meer en komt de zon wat meer te voorschijn.
Om 10 uur verlaten we Warburg en duiken de autobahn naar Kassel (A44) op. Tegen kwart over 1 maken we in de buurt van Schweinfurt even een stop van een half uur voor een broodje. De temperatuur is inmiddels naar zo'n 25º opgelopen. Tussen Regensburg en Passau komen we even stil te staan in een file, maar voor de rest hebben we goed kunnen doorrijden.
Om kwart voor 6 en na 574 km komen we aan in een klein dorpje: Irring, vlak voor Passau. Daar installeren we ons op camping "Dreiflüsse" (N=48º36'24;O=13º20'45). Mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan Passau. En die stad willen we morgen gaan bezoeken.

Dinsdag 8 juni 2010. Irring/Passau.
32º. Vandaag wordt het bloedheet.
In stad Passau zien we bij een apotheek op de thermometer 36º verschijnen. Dat is dan weliswaar in de stad en in de zon, maar toch.... Pfff...da's warm
Waterkrachtcentrale bij Passau Rond 9 uur zijn we per fiets van de camping langs de Donau gereden naar Passau. Je kunt vanaf de camping eigenlijk al de "Donauradweg" pakken. Van camping tot het oude stadscentrum in 11 km. Onderweg zijn we de Donau overgestoken via de stuwen van een waterkrachtcentrale. In het oude stadscen trum hebben we de fietsen aan de ketting gelgd en zijn verder lopend de stad ingegaan. Eerst maar eens op zoek naar de St. Staphansdom, want daar bevindt zich het grootste domorgel ter wereld. En iedere werkdag wordt er op dit orgel van 12.00-12.30 een miniconcert gegeven. Bij de domwinkel aan het domplein komen we de kaarten. Daarna slenteren we wat door de historische stad en kijken nog even binnen bij de St. Paulskerk. Daarna zoeken we een terras aan de oever van de Donau om de broodnodige koffie naar binnen te werken. Vanaf dat terras -zittend in de schaduw van de bomen -hebben we een mooi uitzicht op de schepen van de firma Wurm & Köck, die zo ongeveer alle boottochten tussen Passau en Wenen verzorgen. Hoofdorgel van St.Stephansdom in Passau
Om kwart over 11 lopen we terug naar het domplein, want vanaf 11.20 uur kun je de dom in en als je een zitplaats wilt hebben zul je op tijd moeten zijn. Ieder dag zijn de St.Stephansdom in Passau orgelconcerten uitverkocht en er gaan vele honderden mensen in de domkerk. De buitenkant van de dom wordt onder handen genomen en staat grotendeels in de steigers, da's jammer. Maar het interieur vergoedt veel. Een schitterende kerk met een prachtig orgel. Met een bezoek aan Passau mag je dit zeker niet missen.
Als we om ruim half 1 weer buiten staan worden we bedwelmd door de hitte. Dit is niet normaal. We lopen zoveel mogelijk in de schaduw anders is het -voor ons- niet uit te houden. Maar we willen toch iets meer van de stad zien en wandelen daarom door de oude straatjes in de richting van de boulevard. Onderweg komen we een terras tegen, waar we heerlijk in de schaduw een tosti pakken en ter afkoeling een pilsje erbij. Passau vanaf de Donau Daarna schepen we ons in op een van de rondvaartboten. We kiezen voor een korte trip van 45 minuten, waarbij we Passau vanaf het water kunnen bekijken. Verder krijg je een idee waarom Passau de Dreiflüssen-stad heet. De Donau, de Inn en de Ilz komen hier bij elkaar en stromen samen als Donau verder. De componist die "An der schönen, blauen Donau" schreef, moet echter of hartstikke kleurenblind zijn geweest of zelf blauw van de wijn zijn geweest, want we hebben weinig blauws aan de Donau gezien.
We hadden nog een wandeling bergopwaarts naar Veste Obernhaus willen maken, maar het was ons te heet om die klim nog te maken. Volgens vielen die middag niet alleen de mussen, maar alle vogels dood van het dak. Pfff!! Niet klagen...we wilden graag mooi weer en we hebben vakantie. Dus weer op de fiets en terug naar de camper. De schaduw en het bier staan koel.
De avond bij de camper was echter wel perfekt voor een barbecue, dus dat werd het dan ook.

Woensdag 9 juni 2010. Irring/Passau » Untergriesbach - 29 km.
33º. Afgeloppen nacht heeft het iets geregend, maar het weer is niet veel afgekoeld, want het wordt vandaag weer warm.
Om 9.30 uur reken ik af bij de camping en voer ook gelijk even het vuilwater af. Daarna rijden we langs Passau naar Obernzell aan de Donau. Ca. 2km voorbij dit dorp komen we aan op camping "Kohlmühlbach" (N=48º32'18;O=13º39'47). Het is kwart over 10 .... tijd voor koffie en de plannen voor vandaag bespreken.
Waterkrachtcentrale bij Jochenstein We wilden deze vakantie o.a. fietsen langs de Donau. Maar we zijn geen afstandsfietsers. Tot 30 km is het leuk, tot 40 km wordt het al minder aardig en 50 km vinden we niet leuk. En op deze vakantie worden onze koffers niet na gebracht -zoals bij veel georganiseerde Donaufietstochten. Dus als we 's morgens weg fietsen moeten we dezelfde afstand ook weer terug naar de camper. Dat betekend voor ons dat we per dag niet veel verder dan 20 km van de camper fietsen -we moeten immers ook weer terug.
Fietspontje bij Engelhartszell Gisteren was het naar Passau ruim 20 km en dus geen probleem. Maar wat doen we vandaag met die hitte? Om half 12 stappen we op de fiets en rijden naar de waterkrachtcentrale bij Jochenstein. Daar even rondkijken en dan 2 km doorfietsen naar het fietspontje, dat ons naar de overkant van de Donau brengt....naar Engelhartszell. We fietsen in Oostenrijk. Engelhartszell is een klein dorp, maar een ding moet je zeker bezoeken: Het Stift. Mooi gelegen aan de rand van het dorp en een heel mooi interieur. Na een kleine pauze fietsen we verder -of eigenlijk weer terug- via Kasten, de veerpont naar Obernzell. Vandaar is het nog zo'n 2 km naar de camping. 't Is 3 uur, we hebben 22 km gefietst en het is nog steeds warm. We zoeken de koelte.

Donderdag 10 juni 2010. Untergriesbach » Schlögen - 35 km.
33º. Alweer een warme dag. Het kan niet op. En dan te bedenken dat men tot vorige week hier slecht weer heeft gehad met veel regen (weken lang), een buiten zijn oevers getreden Donau met weinig fietsmogelijkheden en temperaturen van een graad of 10-12. Dan is 30º toch beter, ondanks dat we het soms wel erg warm vinden.
Obernzell Tegen 9.30 rijden we eerst naar de supermarkt in Obernzell voor wat inkopen. Daarna gaan we naar de veerpont bij Obernzell om de Donau over te steken. Het is even wachten voor de veerboot aan onze oever is en het duurt ook even voor we overvaren. Maar het is ruim 10 uur voor we werkelijk richting Linz gaan. Onderweg nog even een cappuccino pakken en dan weer door. Na 35 km en tegen 11.00 uur komen we aan in Schlögen een gehucht dat in een bocht van de Donau ligt. Deze 180º-bocht is beter bekend als de Schlögener Schlinge. Naast de jachthaven ligt de mooie terrassencamping met restaurant "Schlögen" (N=48º25'23;O=13º52'02). Hier zoeken we een mooi plekje. En dat vinden we ook. Super. Met mooi uitzicht over de Donau en de Schlinge. En met een heerlijk zwembad. Ideaal bij deze zomerse temperaturen. Avond aan de Schlögener Schlinge Vandaag wordt er niet gefietst, maar genieten we van het zwemwater en de ligstoelen. En 's avonds van een mooie zon, die langzaam achter de bergen verdwijnt. Tot laat in de avond zitten we buiten en genieten van de rust en het uitzicht. Morgen wordt er weer een stukje gefietst.

Vrijdag 11 juni 2010. Schlögen.
34º. De temperatuur wordt vandaag zeker 30+. Als ik 's morgens naar buiten kijk zie ik veel waterdamp/mist boven de Donau hangen, maar tegen de tijd dat we buiten zitten te ontbijten is die mist opgetrokken en is alles weer helder. Alweer zo'n superdag.
Fietsroute langs de Donau Om te fietsen is het misschien wel een beetje te warm (of is dat mijn excuus om niet zo veel te hoeven fietsen?), maar we pakken toch onze stalen rossen. Om kwart over 10 bestijgen we die en trappen langs door de Schlinge via het gehucht Inzell naar Kobling, waar we na 10 km en een half uur later aankomen. Tijd voor koffie. Terwijl we daar -met vele fietsers/koffiedrinkers- van het uitzicht op de Donau genieten komt er een oldtimerclub aangereden voor een stop: MG's, Healey's, Porsches, Jaguars, Triumph's, alles komt voorbij. Zij genieten op hun manier. Maar wij moeten door. Aschach Dus om half 12 stappen we weer op en vervolgen de Donauradweg. Na 50 minuten en weer 10 km verder maken even een broodstop bij camping Kaiser. Deze mooi camping ligt tegenover het dorpje Obermühl en slot Neuhaus. Als het broodje en de koffie op zijn gaan we voor de laatste 7 km naar Aschach, waar we tegen 1 uur aankomen. Aschach is de grootste plaats in de omgeving, dus ook een plek met een bankgebouw: makkelijk om even geld te pinnen. Dat is in al die gehuchten langs de Donau niet mogelijk. Verder heeft Aschach een langgerekte, parkachtige boulevard met veel groen, fonteintjes en veel terrassen. Hier kun je je dus wel even vermaken. Tijd voor een lekkere ijssorbet. Maar dan wel in de schaduw. Pfff...wat heet weer. Verder "slomen" we wat op de parkbankjes, fietsen nog even door het dorp, doen ook bij de supermarkt nog wat inkopen en wachten dan op de boot naar Schlögen. De boot naar Schlogen Je kunt met de firma Wurm & Köck op diverse plaatsen langs de Donau op- en afstappen. De fiets mag gratis mee aan boord. "Onze" boot is onderweg van Linz naar Passau en meert om 16.00 uur af in Aschach. We gaan aan boord en stappen om 18.00 uur in Schlögen er weer vanaf. Diverse campings en Gasthöfe bieden kortingsbonnen aan voor deze boottrips...informeer even bij de receptie's.
Als we bij de camper zijn pakken we snel onze boodschappen uit de fietstassen en zoeken verkoeling in het heerlijke zwembad. Daarna wordt er een potje gekookt en genieten we van het eten, terwijl de zon roodgekleurd achter de bergen verdwijnt. Zou het dan morgen weer een mooie dag worden? Blijven we dan hier aan en in het zwembad liggen of gaan we verder langs de Donau?

Zaterdag 12 juni 2010. Schlögen.
30º. Vandaag hebben we weinig beleefd. Camping aan de Schlögener Schlinge We blijven op de camping, wandelen nog even langs de Donau, maar het is weer erg warm. Dan maar liever terug naar het zwembad. Vanaf ons "balkon" voor de camper hebben een prachtig uitzicht op al die weekendgasten, die met een boten aan het spelevaren zijn. En zo komen we deze dag wel door.

Zondag 13 juni 2010. Schlögen » Feldkirchen - 136 km.
22º. Afgelopen nacht heeft het iets geonweerd en heeft het ook iets geregend. Als we 's morgens opstaan is het wel duidelijk: het weer is veranderd. Het is zwaar bewolkt en de temperatuur komt net boven de 20º. En ook de weersberichten voor west en midden Oostenrijk worden er niet beter op. Tijd om een andere plek op te zoeken.
Om half 11 verlaten we deze mooie plek aan de Donau en gaan op weg richting Linz. In Ottensheim -een kilometer of 8 voor Linz- schijnt een camping te zijn. Kunnen we vanaf die plek de stad Linz gaan bezoeken en nog wat fietstochtjes langs de Donau maken. Eferding Onderweg gaan we (na 20 km) eerst naar het oude stadje Eferding. Een heel aardig stadje met een mooi stadsplein met rondom mooie oude panden in allerlei kleuren en natuurlijk de nodige terrassen. Alleen...het is vandaag zondag, dus alles is rustig en een enkel terras is geopend. Maar dat is voldoende voor een bak koffie. In deze stad is de bekende astroloog Johannes Kepler getrouwd en dat vind je in de hele stad terug. Na anderhalf uur rijden we verder en komen 40 km verder aan in Kremsmünster. We dalen af naar het centrum en parkeren daar de camper. Dan volgt een flinke klim naar een bijzonder mooie stiftkerk met bijbehorende gebouwen. Die klim kun je je besparen als je je auto of camper halverwege de afdaling parkeert en van daar naar het stift wandelt. Maar goed een beetje beweging kan ook geen kwaad en van het fietsen is nog niet erg veel terecht gekomen.
Kremsmunster Uiteindelijk verlaten we Kremsmünster weer om 14.45 uur en gaan naar Ottensheim. Daarvoor hebben we nog wel weer zo'n 50 km nodig. Een groot gedeelte daarvan gaat door het randgebied van Linz...veel industrie een grootwinkelketens. Niks om trots op te zijn. Bij Ottensheim worden we door een veerpont naar de overkant gesleurd. En dat sleuren gebeurt letterlijk. De wat vreemd uitziende boot is verbonden met een lange staalkabel die over de Donau is gespannen. Door de stand van het roer te wisselen wordt de boot door de sterke stroom van de rivier naar de overkant getrokken. Er komt dus geen motor aan te pas. Camping in Ottensheim??? Da's niks. Dus verder. We komen uiteindelijk aan bij Insel Camping Feldkirchen (N=48º19'47;O=14º04'28). De camping ligt aan de Feldkirchner Plassen en bij een golfbaan.
Als we ons daar geinstalleerd hebben zien we dat de lucht steeds donkerder wordt. Wat heet donker....het wordt zwart. Die avond begint een flink onweer en steekt er een zeer sterke wind op. Ook begint het flink te regenen. En dat zal die nacht ook niet meer ophouden. Hoe gaan we dit morgen oppakken??

Maandag 14 juni 2010. Feldkirchen » Klosterneuburg - 238 km.
23º. Zoals gezegd het heeft afgelopen nacht flink geregend en gestormd. En vooral dat laatste hebben we vandaag onderweg gemerkt.
Het schijnt in hele Oostenrijk steeds slechter te worden en te blijven. Behalve het oosten. Daar blijven ze nog even verschoond van al deze elllende. Wenen zal vandaag en morgen en misschien woensdag ook nog zonnig en goed weer hebben. En wij wilden Wenen nog bezoeken. Nou dan moeten we niet wachten tot eind van de week, want dan zal het daar ook niet veel beter zijn. En om nou met dit weer in zo'n stad te fietsen en te lopen zien we ook niet zitten. Dus inpakken die handel!
Om half 10 rijden we langs de noordoever van de Donau naar Ottensheim en langs Linz. Dan worden we via een wegomleiding van de Donau verwijderd. Via allerlei kleine, slingerende binenweggetjes komen we voorbij Mauthausen weer aan de Donau. Achteraf blijkt die wegomlegging een gevolg te zijn geweest van de storm van de vorige avond. De doorgaande weg langs de Donau lag bezaaid met omgewaaide bomen en afgebroken takken. De zware wind van de vorige avond blijkt hier een verwoestende kracht te hebben gehad. Met als gevolg zelfs 2 doden. Het weer in centraal Europa verandert duidelijk. Twee dagen terug die gigantische overstromingen in het zuiden van Frankrijk, in de regio Nice-Cannes en nu hier een ware orkaan. Hopelijk wordt het wat rustiger.
In Grein maken we even een koffiestop en wandelen nog even langs de Donau. Daarna rijden we verder via Ybbs en Melk. Het is inmiddels weer zwaar bewolkt geworden en een bezoek aan Stift van Melk slaan we over. Hoewel een bezoek aan dit stift zeker de moeite waard is, maar we zijn hier in 2004 al eens geweest. Klosterneuburg We blijven de Donau volgen naar Krems en Tulln op uiteindelijk om 15.45 uur en na 238 km aan te komen op Camping Klosteneuburg (N=48º18'37;O=16º19'43). De camping ligt dicht bij de Donau en je hebt een prachtig uitzicht op de 2 torens van het Stift van Klosterneuburg, die inmiddels in het zonlicht staan te schitteren.En natuurlijk is dit een prachtige uitvalsbasis voor een bezoek aan Wenen. We wandelen 's avonds na het eten nog even naar het Stift. We kunnen het niet binnen bekijken, want om 19.00 uur sluiten de deuren, maar we hebben al een aantal fraaie stiften en kerken gezien, dus de buitenkant is al voldoende.
En morgen dus toch die mooie dag in Wenen? De zon gaat rood onder.

Dinsdag 15 juni 2010. Klosterneuburg-Wenen.
24º. We kijken nog even op tv naar het weerbericht (ook op een Oostenrijkse zender) en zien dat de verwachting voor het oosten van Oostenrijk (dus ook Wenen) vandaag nog zon kan verwachten, maar voor de rest van de week ziet het er niet erg goed uit.
Wenen: Hofburg Dus snel op de fiets en op weg naar Wenen. Via de Donauradweg, die langs de camping loopt, komen we na 14 km aan in de Rotenturmstrasse in het hartje van het oude Wenen. Daar gaan de fietsen aan de ketting en wandelen we de oude stad in. Na een paar honderd meter staan we op de Stephansplatz met de beroemde Stephansdom. Tijd voor een cappuccino in de zon. Maar niet te lang zitten, want hier is veel te zien.
We beginnen met een wandeling rondom de Stephansplatz en komen langs het Ankeruhr, een Jugendstilklok van koper en brons, waar om 12 uur alle klokfiguren voorbij komen. Daarna komen we bij de Jesuitenkirche met één van de mooiste kerkinterieurs van Wenen. Daarna naar de Domgasse naar het Mozarthaus, het huis waar Mozart 3 jaar woonde en waar hij "Figaro" componeerde. Daarna gaat het via de Franziskanerkirche terug naar de Domplatz. Cappuccino en Sachertorte Vandaar wandelen we langs het "Haus Haas" -een modern gebouw met veel spiegelende ramen- naar de Kohlmarkt. Hier zit sinds 1786 al de Hofzuckerbäcker Demel (http://www.demel.com). Keizer Franz Josef en Keizerin Elisabeth (Sisi) lieten zich al het lekkers uit deze bakkerij goed smaken. Hier wordt o.a. de beroemde Sachertorte gemaakt. Het blijft een strijd wie de beste Sachertorte maakt: de bakkers van Demel of de bakkers van hotel Sacher. Bij Demel kun je -van achter het glas- de banketbakkers aan het werk zien en natuurlijk proeven van al dat lekkers.
Wenen: Stephansdom Om 2 uur maken we een rondrit door de stad met een open bus. Zo krijg je toch vaak snel een indruk van al het moois en kom je ook op plaatsen, die wat verder buiten het centrum liggen. We maken even een busstop bij het Hundertwasserhaus en rijden langs het beroemde park "Prater". Na de busrit wandelen we naar het "Residenzviertel", de wijk waar de meeste beroemde gebouwen bij elkaar staan. Zoals de Hofburg, de Spaanse rijschool, het fraaie gebouw waar nu het natuurhistorisch museum is gevestigd en het Grieks aandoende parlementsgebouw. En al die gebouw zijn omringd door mooi tuinen, pleinen en straten. Zonder de gebouwen binnen te gaan kun je je al een hele tijd vermaken met al dat moois aan de buitenkant.
In de loop van de middag neemt de bewolking toe en het ziet er allemaal wat dreigender uit. Tegen half 5 pakken we daarom de fietsen weer en gaan terug naar de camping. Terwijl we de 14 km terug fietsen begint het zachten te miezeren. als dit maar goed gaat. Tot een uur of 6 gaat het goed, dus we komen redelijk droog "thuis". Maar dan begint het te regenen en dat stopt niet voor de volgende morgen. Eigenlijk hadden we nog naar slot Schönbrunn gewild, maar of dat morgen lukt. We wachten het weer en de verwachtingen maar af. Wat we vandaag van Wenen hebben gezien was al fantastisch, maar we hadden er nog wel een dag kunnen rondzwerven.

Woensdag 16 juni 2010. Wenen » Untergriesbach - 283 km.
18º. Als we wakker worden regent het nog steeds. Even het weerbericht kijken: komende dagen regen, regen en regen in heel centraal Europa. Dus ook in Oostenrijk. En ook in de omringende landen: Hongarije, Tsjechië, Zwitserland en het grootste gedeelte van Duitsland. Wat doen we ???
We bewaren de rest van Wenen en de Donau voor een volgende trip. We pakken de camper, doen nog even wat boodschappen in Klosterneuburg en rijden weer langs de Donau terug in de richting Passau. Enns Met onderweg even een stop in Melk en na 191 km een stop in Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Het is inmiddels droog, maar wel zwaar bewolkt en frisjes. In Enns moeten we toch maar even kijken en de benen strekken. Het stadje heeft een mooi stadspleintje met een fraaie toren, die je kunt beklimmen en van waaruit je heel ver in de omgeving kunt kijken. Alleen vandaag niet want het is nat en vochtig in de lucht, dus valt er weinig ver-te-zien. Na een uurtje verlaten we om 16.15 uur Enns en rijden verder tot Obernzell, een 20 kilometer voor Passau. Daar steken we met het pontje de Donau over en komen om 18.15 uur en na 283 km aan op camping "Kohlmühlbach" (N=48º32'18;O=13º39'47). Het blijft bewolkt, maar het is gelukkig droog.

Donderdag 17 juni 2010. Untergriesbach » Kirchheim - 513 km.
22º. Om 9 uur laten we de Donau en Oostenrijk achter ons en pakken bij Passau de autobahn naar het noorden. Hoe verder we noordwaarts komen hoe beter het weer wordt.
Vlak voor Fulda merken we dat de camper heel erg begint te trillen en te rammelen. Wat is er aan de hand? Het lijkt wel alsof we problemen met de banden hebben. Bij de eerstvolgende afrit er maar even uit en kijken wat er aan de hand is. We kunnen niets ontdekken: geen lekke band, geen afgebroken wielmoeren. Dan maar weer verder. Maar als we even later op de snelweg weer boven de 60 zitten begint de camper weer hevig te trillen. Dit is niet goed. Na 2 kilometer verlaten we de snelweg bij de afslag Fulda/Petersberg. na wat rondvragen komen we terecht bij een grote Fiat/Iveco-garage. Ik leg het probleem uit en de werkplaatschef werpt een blik op alle banden. Zijn geoefend oog ziet het direct: één van de achterbanden is "in verwachting". Hij wijst mij de buil aan op de band en zegt dat als we doorgereden waren we zeker binnen een paar kilometer een klapband zouden hebben gehad. Daar moet je niet aan denken....een klapband op de snelweg met 110 km/uur. De chef roept een monteur uit de garage, die kijkt in het magazijn of er een juiste band op voorraad is (en dat is het) en monteert deze gelijk. Prima. Wij kunnen met een gerust hart onze reis af maken. Terug op de snelweg loopt alles weer soepeltjes en rustig.
Na een 40 kilometer verlaten we opnieuw de snelweg en gaan op zoek naar camping Seepark in Kirchheim (N=50º48'52;O=09º31'05). Een hele mooie camping, gelegen aan het prachtig meer. Om voor 1 nacht te overnachten kunnen we op de parkeerplaats voor de camping gaan staan. Er is stroom en er staan inmiddels al een aantal campers meer.
De avondlucht is mooi. Volgens het weerbericht is het in het gebied waar wij vandaan kwamen slecht! En in Nederland is het prachtig weer. Dus op naar huis en daar genieten.

Vrijdag 18 juni 2010. Kirchheim » Nijverdal - 364 km.
24º. We ontbijten voor de camper in het zonnetje. Prima toch? En om 8.45 uur rijden we weg. Eerst terug naar de autobahn en dan via Paderborn-Osnabrück richting Enschede om uiteindelijk om 3 uur de camper de oprit op te rijden.

Warm....warm Het was een kortere trip dan we gepland hadden, maar we hebben wel genoten. De eerste week was het erg warm met temperaturen boven de 30º. Maar gelukkig hadden we een superplek in Schlögen....uitzicht op de Donau en een zwembad. Toppie! De tweede week was het weer beduidend minder met uitzondering van de dinsdag in Wenen. Een bezoek aan een stad, dat een vervolg moet krijgen.
Terwijl ik een paar dagen later met dit verslag aan het werk ben en het hier (Nederland) schitterend weer is, zie ik dat het weer in Zwitserland, Oostenrijk en de Balkanlanden langzamerhand beter wordt. Maar wij hebben hier al weer genoten van het mooie weer en al weer gefietst.

Totaal aantal kilometers deze reis: 2437 km.

 

Alle foto's (en veel meer) van deze reis in een groter formaat nog eens bekijken?  Klik hier.


 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top