De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Juni 2012
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis wilt u zien?

Kies een ander jaar.


Juni: Frankrijk.
Ardèche en Cote d'Azur.

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.

Zaterdag 2 juni 2012. Nijverdal » Saint-Michel - 707 km.
16º.
Overnachten in Saint Michel Het weer ziet er redelijk goed uit. Niet te koud en ook niet te warm om de hele dag in de auto te zitten. Om 9.00 uur vertrekken we van huis en rijden via de A35 naar Enschede om daar via de A31 naar het zuiden te rijden. Helaas werkt onze navigatie niet. De TomTom blijft maar zeggen dat hij "geen bruikbaar GPS-signaal" heeft. Ai, da's vervelend. Hier ken ik de weg nog redelijk, maar ik denk dat ik het ding nog wel zal missen deze vakantie (als hij al niet voortijdig weer in werking treedt).
We gaan via de A2 en A3 door het Ruhrgebied naar Keulen en Bonn om vandaar de Eifel in te duiken. Met af en toe een stop (natuurlijk tanken in Luxemburg - lekker voordelig: €1,33 tegen Nederland €1,77) rijden we om precies 18.00 uur en na 707 km de parkeerplaats op van een motelletje in Saint-Michel, een klein Frans dorpje, dat zo'n 15 km ten zuiden van Langres ligt. Bij het motel is een restaurant met een fijn terras en er is zelfs een zwembad. Hier heb je voor €50,00 een 2 persoonskamer, dus niet te duur. In de avondzon heerlijk hapje gegeten op het terras en genoten van de mooie avondlucht. Nog even een wandelingetje door het dorp en dan naar bed.

Zondag 3 juni 2012. Saint-Michel » Ruoms - 450 km.
17º. Regen, regen en nog eens regen.
Na het ontbijt vertrekken we om 9.15 uur vanuit Saint-Michel via de nevenweg D974 verder naar het zuiden. Het regent dat het giet. Bij Beaune -na 97 km- gaan we verder op de snelweg A31 (Route Soleil). Het water komt met bakken uit de hemel en af en toe zie je geen hand voor ogen. De maximumsnelheid wordt dan ook meestal niet gehaald. Bij Lyon staan we even in de file. Bij Tournon-sur-Rhone verlaten we de snelweg en rijden via Privas en Aubenas de Ardèche binnen. De regen is inmiddels bijna opgehouden, maar droog is het niet. We missen nu de navigatie toch wel! Uiteindelijk parkeren we de auto om 16.45 uur bij Yelloh Village camping "La Plaine" om te vragen of er een Mobile Home vrij is. Dat is in deze tijd van het jaar geen probleem, dus we boeken zo'n "stacaravan" tot zaterdag 9 juni. Vanaf die dag hebben we namelijk voor 2 weken een "huisje" gehuurd op camping "Parc des Monges" in Auribeau-sur-Siagne aan de Cote d'Azur. Deze laatste camping is voor ons geen onbekende; we hebben hier in 2009 met de camper gestaan (zie reisverslag van 2009).
's Avonds zien we de zon rood onder gaan. Dus morgen een mooie dag? Afwachten.

Maandag 4 juni 2012. Ruoms
23º. Een mooie blauwe lucht met witte wolken. Prima weer om te wandelen. De afgelopen 2 dagen hebben we constant gezeten, dus het wordt tijd voor beweging. Vanaf de camping is er een mooie wandelroute naar het stadje Ruoms. Volgens de routebeschrijving van de camping een wandeling van 3 km, maar ik meet op mijn wandeling-GPS (runkeeper) een afstand van bijna 4 km tot in het centrum van Ruoms.
Straatje in het oude stadsdeel van Ruoms Ruoms heeft een gezellig winkelstraatje en veel terrassen en restaurants. Dat zal vast te maken hebben met de vele campings, die zich in dit deel van de Ardèche bevinden. Voordat we het plaatsje verder door wandelen zoeken we eerst maar eens een plaatsje in de zon met een bak koffie - het is uiteindelijk half 11 en dus koffietijd.
Nadat we het stadje ontdekt hebben wandelen we weer terug naar de camping. Tijd voor een broodje. Daarna rust Willie lekker uit op de stretch in de zon en ik ga nog eens de TomTom proberen. Niks - geen GPS-signaal. Ik rij even naar het gebied bij Ruoms waar ook de grote supermarkt (Super-U) zit. Hier gaan we vanmiddag maar eens inkopen doen. Ik loop even naar binnen en zie dat er ook een redelijk grote non-food afdeling is. Terwijl bij de navigatiesystemen sta te kijken wordt ik aangesproken door een medewerkster. Ik vraag haar iets over de diverse systemen, maar ze meldt dat ze er even een mannelijke collega bijhaalt. Prima. Ik vertel de jongeman wat voor problemen ik heb met mijn navigatiesysteem. Hij vraagt gelijk of het een TomTom is. Na mijn bevestigende antwoord vertelt hij dat er vanaf april j.l. via de website nieuwe software gedownload moet worden om het systeem weer aan het werk te krijgen. Ik terug naar de camping en de navigatie op mijn laptop aangesloten en de site van TomTom opgestart. Inderdaad: ik dien nieuwe software te installeren Zo gezegd, zo gedaan. Na een half uurtje is mijn systeem compleet geupgrade en werkt weer als van ouds met enkele nieuwe mogelijkheden en ook de flitspalen binnen Europa zijn weer bijgewerkt. Altijd handig! Ik blij.
Diezelfde middag rijden we samen nog even terug naar de Super-U voor de boodschappen en ik vraag bij de receptie of ik de jongeman van vanmiddag nog even mag spreken. De receptioniste roept hem op, hij ziet mij staan en kijkt een beetje verbaasd. Ik bedank hem voor zijn hulp en info en stop hem een paar cent in zijn handen. Ook hij blij! Daarna gaan we onze inkopen doen.
's Avonds -als ik deze site bijwerk- zitten we heerlijk op de veranda van de avondzon te genieten.

Dinsdag 5 juni 2012. Ardèche
23º. Na het ontbijt rijden we naar Balazuc, een klein dorpje op zo'n 15 km afstand van de camping. Het is een goed bewaard middeleeuws plaatsje. Mooie oude panden en natuurlijk een flinke kerk. Er wonen zo'n 300 mensen, waaronder 1 pottenbakker en 1 kroeghouder.
Balazuc en de Ardèche Na een uurtje rijden we weg en gaan naar Vogüé. Volgens sommige vakantieboekjes een fotogeniek plaatsje. Maar wat mij betreft was Balazuc veel mooier/fotogenieker. We wandelen wat rond, drinken onze koffie en gaan weer terug naar de camping. Daar even een broodje eten en rusten.
Om 16.00 uur rijden een stel Nijverdalse vrienden de camping op (zij staan op een camping in Saint Thomé - 45 km van Ruoms). Het was afgesproken werk, dus voor ons geen verrassing. Wij hadden voldoende vlees etc. ingeslagen om een goeie barbecue te houden. Zij brachten een mooie fles wijn mee en we hebben ons die middag en avond prima vermaakt. We hebben afgesproken dat wij vrijdagmiddag naar hun toekomen om ons gezamenlijk treffen in de Ardèche af te sluiten. Zij vervolgen hun Franse verblijf in de Provence en wij gaan zaterdag door naar de Cote d'Azur.

Woensdag 6 juni 2012. Ardèche.
24º. Vandaag is er veel sluierbewolking en de zon komt niet echt tevoorschijn. Ook voelt het een beetje drukkend-warm aan.
Joyeuse Vandaag willen we een bezoekje brengen aan de dorpjes Joyeuse en Largentière. Joyeuse -op 15 km van de camping- is het eerst aan de beurt. Hier is vanmorgen nog een markt. Kunnen we gelijk wat fruit kopen. Om 12 uur komen we aan en wandelen gelijk maar even de markt op. Fruit gekocht, koffie gedronken. Daarna nog even het stadje door en om 13.30 uur richting Largentière. In het kasteel, dat hoog boven het dorpje ligt, kun je de geschiedenis van het zilverstadje (vandaar de naam) bekijken. Verder is er in het plaatsje niet zoveel te beleven.
Onderweg naar de camping doen we nog even een paar inkopen. Verder vermaken we ons met een zalig nietsdoen.

Donderdag 7 juni 2012. Ardèche.
26º. Als we 's morgens in bed liggen horen we dat het buiten regent. Niet hard, maar toch. Jammer! Tegen de tijd dat we aan het ontbijt zitten is het droog, maar wel zwaar bewolkt. Dus blijven we voorlopig bij ons "huis" en vermaken ons met koffie, lezen en foto's ordenen. Tegen de middag wordt de lucht wat lichter en er verschijnt zowaar een klein blauw vlekje. We gaan toch maar op pad. Ook al omdat de temperatuur prima is.
Kleurrijke markt in Vallon Pont d'Arc Tegen 12 uur rijden we weg naar Vallon Pont d'Arc; slechts 8 km van de camping verwijdert. Als we daar aankomen blijkt er markt te zijn en het hele centrum is voor verkeer afgesloten. We kunnen nog een plekje vinden op een nagenoeg overvolle parkeerplaats. Het lijkt Valkenburg-in-vakantietijd wel. Niet dat ik hier nou zo dol op ben, maar toch maar even doorzetten. Uiteindelijk belanden we op een plein in het centrum en zoeken een terras-met-koffie. Dat lukt. Tegen half 2 verlaten we Vallon en rijden de Gorges de l'Ardèche in. Een mooie slingerweg met vergezichten glijdt aan ons voorbij. En af en toe kunnen we een stop maken en een blik werpen in de diepe vallei, waar helemaal onderin de rivier de Ardèche stroomt. Tientallen kanovaarders proberen daar overeind te blijven en soms bewust ook niet. Het is inmiddels aardig warm geworden en zij zoeken verkoeling in het water. Wij moeten het met ons eigen zweet en wat water uit een flesje doen. Niet zeuren; vanmorgen leek het anders.
de Pont d'Arc in de Gorges Vanaf de slingerweg hebben we ook een mooi uitzicht op de bekende, natuurlijk gevormde "brug" Le Pont d'Arc. Na wat rondslingeren komen we weer in Vallon Pont d'Arc; dit keer zonder markt. Dat is beter. We nemen een verfrissend ijsje en rijden de laatste 7 km terug naar de camping.
Om 4 uur liggen we aan en in het zwembad. Baden ons in het water en in de zon. We liggen als poezen in de zon te spinnen. Heerlijk. Na het avondeten genieten we nog na van een dag die minder begon, maar goed eindigde. Welterusten.

Vrijdag 8 juni 2012. Ruoms » Saint Thomé - 90 km.
23º. Na een onweersbui met veel regen in de afgelopen nacht blijft het 's morgens zwaar bewolkt en fris. Tegen 11.30 uur komt echter ook de zon tevoorschijn en loopt gelijk de temperatuur weer op. De rest van de dag is het prima weer.
Historisch Saint-Thomé Om 10 uur rijden we naar Saint Thomé, waar Nijverdalse vrienden op een camping staan. We drinken daar koffie-met-iets-lekkers en later een broodje. Na de middag rijden we samen nog even naar het dorpje en wandelen daar wat rond. Saint Thomé is een klein, stil bijna uitgestorven bergdorpje. Zelfs geen bakker te bekennen. Maar wel een plek met mooi uitzichten over de omgeving. Weer terug op de camping even een glaasje wijn/fris en dan weer terug naar onze eigen "huisje". Om half 6 beginnen we met het inpakken van de koffer en de tas, want morgenvroeg rond 9 uur willen we vertrekken naar het zuiden. Doen dan een "rondje" Mont Ventoux. Dat zijn dan wel ruim 100 km extra, maar we zijn nu toch in de buurt.

Zaterdag 9 juni 2012. Ruoms » Auribeau-sur-Siagne - 429 km.
25º. Het is stralend blauw, dus ideel om de Mont Ventoux te "beklimmen". Om 9.20 uur verlaten we de camping en rijden richting de "Route Soleil". Voordat we de snelweg opgaan drinken we in Bourg St. Andéol nog even een bak koffie en geven "hem" dan de sporen. Net voorbij Orange verlaten we de snelweg alweer om via de D950 naar Carpentras te rijden. Daar komen we niet aan, want net voordat we de stad bereiken slaan wee af naar Malaucène om vanaf daar de klim naar de top van de Mont Ventoux te beginnen.
Op weg naar de top van de Mont Ventoux Ondanks alle prachtige uitzichten naar links en rechts blijft het vooral op de weg letten geblazen, want er zijn vele "Jan Janssens", "Anquetils", "Merckxen" en jongere grootheden die zich met het "spuug voor de ogen" naar boven zwoegen. Of nog erger: de dalers, die denken dat ze, met eigen doodsverachting, nog een kans maken op de gele trui. Maar gelukkig komen we zonder kleerscheuren aan op een kale top: 1912 meter hoog. We parkeren onze "bicyclette" en vermaken ons ruim een uur met de mooie uitzichten en de oneindige vlaktes die we overzien. Inderdaad, het was de moeite waard.
Top van de Mont Ventoux Dus we beginnen maar eens aan onze afdaling. Opnieuw manoeuvrerend tussen de "ciclysten". Via Bédoin en Carpentras vinden we in de buurt van Avignon weer aansluiting op de "Route Soleil". Bij Aix-en-Provence komen we in een langzaam rijdende file en dat zorgt voor flinke vertraging. Jammer. Maar uiteindelijk bereiken we rond half 6 de afslag bij Mandelieu, waar we de snelweg verlaten. Voor we naar de camping rijden doen we nog even een paar boodschappen bij de Super-U in Pegomas. Om kwart over 6 melden we ons bij camping "Le Parc des Monges" in Auribeau-sur-Siagne. Hier zullen we de komende 2 weken onze overnachtingen doorbrengen. Lijkt me geen ramp. Het is een kleine, rustige camping met zwembad en van hieruit kun je snel naar het levendige leven aan de Cote d'Azur (als je daar behoefte aan hebt).

Zondag 10 juni 2012. Auribeau-sur-Siagne.
24º. Vandaag ondernemen we weinig tot niets. Toch nog even een paar boodschapjes doen. Willie gaat met een boek (lezend of slapend) nog een poosje aan het zwembad liggen en ik rij nog even door de omgeving.
Camping Auribeau Op deze camping zullen we morgen ook Nederlandse vrienden treffen (afgesproken werk). Zij zouden hier al een week hebben gezeten, maar door omstandigheden kunnen zij niet eerder dan vandaag vanuit Nederland vertrekken en hopen morgen aan te komen. Om 5 uur 's middags gaat mijn mobiele telefoon. Een bekende stem (Johan-de Nederlandse vriend) meldt:"Hoi, we zitten onder Valence en willen eigenlijk de laatste 400 km maar even doorrijden". Vervolgens komt de vraag:"Zou jij Isabelle, de campingbeheerder, willen vragen of het akkoord is dat wij vanavond rond half 9 nog aan komen en het "zomerverblijf" kunnen betrekken?" "Natuurlijk (heb ik weer). Ik zal mijn beste "Franse beentje" voor zetten en dan moet dat lukken". En natuurlijk lukt dat. Isabelle is erg vriendelijk en behulpzaam. Even later loopt ze over de camping naar het "huisje" voor "les Hollandais" en zet de ramen open zodat het er fris en fruitig ruikt als ze aankomen. En om 8 (!) uur rijdt er een auto met Nederlands kenteken de camping op en hoor ik de vriendelijke stem van Isabelle al tekst en uitleg geven aan onze Nederlandse vriendin.
Een kwartiertje later zitten de vrienden bij ons aan tafel, drinken we een bak koffie, praten bij, drinken nog een glas en zij pakken hun auto uit en het huisje in. Iedereen gaat naar bed.

Maandag 11 juni 2012. Auribeau-sur-Siagne.
27º. Af gezien van enkele mooie, witte wolken was de hemel strakblauw.
Dorpje Auribeau 's Morgens eerst naar Pegomas om inkopen te doen. Johan en Mariska eten vanavond bij ons. En dat worden asperges met ham (Asperge aux jambon). Hoe lekker wil je het hebben. 's Middags even naar het zwembad -zonnebaden en waterspetteren. Daarna even uitrusten en dan wandelen naar Auribeau. Een wandelingetje van 1,5 km berg-op en berg-af. Auribeau is een schitterend plaatsje. Het is 12e eeuws en mooi gerestaureerd. Geen bakker, geen slager, wel een terras. Da's toch belangrijk om te weten. Alleen is dat terras 's maandags gesloten en dat is dan weer jammer.
Zoals gezegd eten we 's avonds met de vrienden. Heerlijk op de veranda en genietend van het eten en de mooi avondlucht.

Dinsdag 12 juni 2012. Vence - Saint-Paul-de-Vence.
30º. Gisteravond laat begon het erg te waaien en viel er wat regen. Zou dat morgen goed gaan? De volgende morgen: helder, blauwe lucht en volop zon. En het blijft de hele dag mooi weer. Onderweg naar Vence zien we een thermometer die 32º aangeeft. Na het ontbijt rijden we rond 10.30 uur weg via Grasse en Tourettes-sur-Loupe naar Vence. We doen over de ca. 35 km een klein uurtje, want door Grasse schiet het niet echt op en ook de mooie slingerweggetjes kun/moet je niet met grote snelheden berijden. We parkeren de auto niet te ver uit het centrum en zien nog net dat de eerste marktkooplui hun kramen alweer leegruimen en afbreken. We pakken een terras met een beetje schaduw, want het is al warm. Na de koffie zwerven we wat door het stadje, dat steeds rustiger wordt. Want ook hier gaan natuurlijk de winkels dicht tussen de middag. Die Fransen moeten wel de tijd hebben (en die nemen ze ook) om tussen de middag een lunchpauze van 2 uur te hebben.
Saint-Paul-de-Vence Tegen half twee rijden we verder naar Saint-Paul-de-Vence, een kustzinnig dorpje, dat ongeveer 7 km verder ligt. Behalve dat het een fotogeniek dorpje is struikel je er over de winkeltjes met allerlei vormen van "kunst" of Kunst. En dat trekt kennelijk ook weer veel toeristen. Buiten het dorp staan de parkeerplaatsen vol met auto's en bussen. Want mensen worden letterlijk met busladingen vol aangevoerd. Dat is natuurlijk wel eens jammer, maar ja, ook wij zijn hier naar toe gekomen om ons te vergapen. Of aan de "kunst' of aan de mooie straatjes. Maar tegen half 4 hebben we het wel gezien en rijden terug naar de camping. Onderweg nog even langs de supermarkt, dan snel naar de camping en dan het zwembad in voor de broodnodige afkoeling. Heerlijk, zo'n vakantie.

Woensdag 13 juni 2012. Mandelieu - Théoule-sur-Mer.
30º. Alweer zo'n mooie dag. Blauwe lucht, veel zon en mediterrane temperaturen. Tegen 10 uur rijden we samen met onze vrienden naar Mandelieu (ca. 10 km), waar we de dames achterlaten voor hun bezoek aan de markt. De "jongens" rijden even door en vinden een plek op een mooi gelegen terras aan het water in Théoule-sur-Mer, zo'n 5 km verder.
Theoule sur Mer Terwijl Mariska en Willie zich op de markt ongetwijfeld vergapen aan "spiegeltjes en kralen" en genieten wij van een bak koffie en een Perrier, terwijl we -uiteraard- de problemen in de Europese staten doornemen en oplossingen aandragen. Maar naar ons wordt niet geluisterd, dus zullen we toch moeten proberen onze eigen economie draaiende te houden. Na alle discussie en marktbezoek rijden we met z'n vieren nog even de berg op naar Tanneron, waar we een Salade Nicoise en pizza naar binnen werken om vervolgens op de camping in het zwembad te duiken. En 's avonds? Ja, voetbal kijken op het campingterras: Nederland-Duitsland.

Donderdag 14 juni 2012. Théoule-sur-Mer en Saint Tropez - 170km.
27º. Boven de bergen zien we wat bewolking, maar langs de kust is het helder en blauw. We rijden om ruim half 10 weg naar Mandelieu en vandaar naar Théoule-sur-Mer. Op hetzelfde terras waar ik gisteren met Johan zat, drinken Willie en ik nu onze koffie. Mooi dat uitzicht over de baai. We wandelen nog even tot het eind van de pier en stappen dan weer in de auto.
Saint Tropez Via de kustweg rijden naar Fréjus, Saint Aygulf, Sainte Maxime en Port Grimaud naar Saint-Tropez. Onderweg zien steeds mooiere beelden van de Mediterranée. "Zo blauw, zo blauw", zong Toon Hermans ooit. En dat klopt. In Saint-Tropez konden we de auto goed parkeren op de grote parkeerplaats direct voor in het dorp. Dan begint een wandeling langs jachten en uit de kluiten gewassen speedboten. Jammer dat de grote zeiljachten van de Rolex zeilregatta al weg waren. Afgelopen dagen waren in de baai zeilwedstrijden met deze giganten. Dat hebben we dus nu gemist, maar we hadden ze al eens gezien in 2009. Saint-Tropez blijft natuurlijk een toeristisch dorp. Maar het is ook een dorp met mooie straatjes en pleintjes. En er hangt toch altijd een magische sfeer aan die naam kleven. Een sfeer van "rich and famous". Ik heb ze niet gezien.
Gekomen via de kustweg vertrekken we rond 3 uur weer via de snelweg A8, die we weer bij Mandelieu verlaten en naar "ons huisje" op de camping terugkeren.

Vrijdag 15 juni 2012. Nice.
27º. Onveranderd mooi weer. Zonnig en prima temperatuur. In Nice is een grote bloemenmarkt en die willen we vadaag maar eens gaan bezoeken. Samen met Johan en Mariska rijden we via de A8 naar Nice en parkeren de auto in de parkeergarage, die precies onder de markt ligt.
Nice De dames gaan de markt over, terwijl Johan en ik op een bank aan de boulevard genieten van het uitzicht op strand en zee. Om 12 uur treffen we de dames weer, zoals afgesproken, op een terras aan de markt. Drinken daar gezamelijk iets en wandelen dan nog even door de smalle straatjes en kleurrijke steegjes van Nice. Dan wordt het tijd om iets te eten. We komen terecht bij een -voor hen- bekend eethuis, waar we ons tegoed doen aan moules-et-frites (mosselen-frites). Kon slechter.
Na de maaltijd zoeken we de auto weer op en rijden terug naar de camping, waar het zwembad al op ons wacht. En dat hoeft niet lang te wachten; we liggen er zo in.
's Avonds op de veranda nog lekker genieten van de avondzon en dan weer voldaan naar bed. Hopelijk morgen gezond weer op.

Zaterdag 16 juni 2011. La Bocca - Mandelieu.
30º. Na het ontbijt zijn we om half 10 weggereden naar La Bocca, een wijk aan de westkant van Cannes. Daar troffen we aan de Avenue Francis Tonner een grote, deels overdekte markt. In een zijstraat konden we een parkeerplek vinden in de parkeerkelder van La Vennerie - eerste 2 uur gratis. Vandaar naar de markt gelopen: groente, fruit, bloemen, verse vis, veel kleding en alles wat je op de Franse markten kunt aantreffen.
Tegen 11 uur zijn we gereden naar het strand/haven van Mandelieu-La Napoule. De haven even doorgewandeld, bootjes gekeken en daarna op een terras in de schaduw crepes (pannekoekjes) gegeten. Zo rond 1 uur weer terug gereden naar Pegomas, waar we nog even wat boodschappen voor het weekend hebben ingeslagen. En nog even op zoek naar een presentje voor Mariska, die morgen jarig is.

Zondag 17 juni 2012. Cannes.
30º. Alweer zo'n warme dag. Moet je toch aan wennen.
's Morgens even naar Mariska en Johan. Zij vierde uiteindelijk haar verjaardag. Koffie met iets lekkers erbij. 's Avonds zouden we met zijn vieren een hapje gaan eten in Cannes, dus we houden het vanmorgen simpel.
Na de koffie wilden wij nog even op de boulevard van Mandelieu-Cannes gaan kijken. Maar alle parkeerplaatsen stonden bomvol en we stonden regelmatig stil in de file. En dat met die hitte, terwijl op de camping een zwembad voor ons klaar staat. Wat doen we hier?! Terug naar de camping dus en het zembad in. Heerlijk. Ondertussen komen we tot de ontdekking dat uit het tasje van Willie haar portemonneetje is verdwenen. Zoeken, nog eens zoeken. Dat ding moet gisteren op de markt in La Bocca "gerold" zijn. We kunnen geen andere oorzaak bedenken. Inhoud van het ding was een paar Euro en haar bankpas. Dus gelijk gebeld met Nederland en de bankpas laten blokkeren. Toch een vervelende gedachte. Maar goed - c'est la vie.
Tegen 5 uur rijden we met z'n viertjes naar Cannes. Johan parkeert daar de auto onder het plein aan de haven en we wandelen nog even wat rond. Kijken naar de luxe jachten en komen tot de conclusie dat we dat eigenlijk niet zouden willen. Iedere paar weken naar Zuid-Frankrijk om een weekendje te cruisen op de Middellandse Zee? En dan dat onderhoud van zo'n boot. Ach nee, geef ons de camping-met-zwembad maar. Prima. We wandelen nog even langs een paar mannen, die een partij jeu-de-boules spelen om even later een plaats op het terras van een goeie "Chinees" op te zoeken. Hier hebben we 3 jaar geleden ook al eens gezeten en het eten was voortreffelijk, dus dan nu ook maar weer proberen. En ook nu smaakte alles perfect. Lang leve Mariska.

Maandag 18 juni 2012. Thésoule-sur-Mer
30º. Nog zo'n warme dag, al is er vanmorgen wel meer sluierbewolking.
Camping Auribeau We beginnen de dag rustig met wat lezen en puzzelen in de schaduw op de veranda. Daar drinken we ook onze koffie. Na een poosje wandelt Willie even naar "buurvrouw" Mariska en samen komen ze even later terug met de mededeling dat ze een wandeling willen gaan maken. Prima. De "jongens" blijven thuis. Johan is met zijn laptop bezig en ik zit nog steeds op de veranda met de krant. Na een poosje loop ik ook maar eens even bij hem langs en we besluiten om samen naar de zee te rijden. Daar zal wel wat verkoelende zeewind zijn en misschien kunnen we nog wel ergens iets te drinken krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg naar Théoule-sur-Mer komen we in Vieux Moulin - een gehucht bij de camping- de "meisjes" tegen. We melden onze bedoeling en beloven dat we vanmiddag weer terug zijn. In Théoule wordt op een terras aan het strand de Nederlandse rechtsorde besproken. Ook hierover hebben we zo onze eigen meningen. Maar het houdt ons van de straat en lekker scherp.
Tegen 4 uur zijn we weer terug. Willie en ik rijden nog even naar de supermarkt en duiken daarna het zwembad in. Heerlijk zo'n dag. Morgen willen we nog eens een bezoekje brengen aan Monaco. Het is al weer jaren geleden dat we daar zijn geweest. Dus eens even kijken of daar alles nog goed gaat.

Dinsdag 19 juni 2012. Monaco - 170km.
28º. Er hangt een hoge sluierbewolking waar de zon nog wel redelijk doorheen komt. Het voelt echter drukkend-warm aan en dat is minder plezierig.
Vandaag willen we nog eens - na jaren- een kijkje nemen in Monaco. Om half 10 vertrekken we en rijden via de A8 naar Nice, waar we de snelweg verlaten en op weg gaan naar Eze. Dit dorp ligt hoog op een rots met uitzicht over de Middellandse Zee. Je kunt het dorp niet met de auto inrijden, dus die moet buiten het dorp op een parkeerplaats achterlaten. Maar dan moet er wel plaats zijn. Na een aantal rondjes draaien lukte het ons niet de auto hier te parkeren. Je zou de auto nog naar een parkeerplaats enkele kilometers buiten het dorp kunnen rijden en vandaar met een pendelbus naar het dorp. Nou, doe maar niet. We zoeken wel een ander "koffiedorp". En dat wordt La Turbie, een mooi Frans dorpje met een schitterende historische binnenstad. Het ligt slechts enkele kilometers van Eze. Na een aantal mooie foto's en een bak koffie verlaten we het dorp en rijden door naar Monaco.
Monaco casino Daar parkeren we om 12 uur de auto in de parkeergarage onder het "Place de Casino". Als we na een aantal trappen (lift kan ook) naar buiten stappen, staan we midden op dat plein. Links zien we het Café de Paris, waar een simpele appelsap €6,50 kost. Maar dan heb je wel uitzicht op het Casino en het Hotel de Paris. Ik heb niet gevraagd wat daar de bitterballen kosten, maar ik denk dat je voor die prijs in Nederland een uitstekend diner hebt. De auto's die daar voor de deur staan geparkeerd zijn o.a. Ferrari, Bentley, Rolls Royce, Aston Martin en meer van die mooie namen. We wandelen het plein af naar de haven. Onderweg komen we langs de etalage's van Valentino, Gucci, Hèrmes en andere dure jongens. En in de haven liggen schepen van waarschijnlijk diezelfde ontwerpers. Groot, groter, grootst. Maar wel bijzonder om weer te zien.
Om 3 uur halen we de auto weer op en rijden terug naar de camping, waar we om 4 uur het ????????? in duiken. Precies: zwembad. Wat een zaligheid.

Woensdag 20 juni 2012. Auribeau.
30º. Ook vanmorgen is het eerst nog wat drukkend-warm, maar in de loop van de dag verdwijnt steeds meer de dunne sluierbewolking en neemt de luchtvochtigheid wat af.
Prijs in de Petangue-wedstrijd: Rosé. Voor de middag willen de dames nog even naar de markt in Mandelieu. Dus dat gaat gebeuren; terwijl de jongens zich op een terras nestelen en "apies" gaan kijken. Johan en ik hebben ons ingeschreven voor de Petangue-wedstrijden op de camping. Om 3 uur treedt een gemeleerd gezelschap aan van Nederlanders, Duitsers en Fransen. Om half 7 volgt de uitslag: wij worden niet de eerste, maar gaan wel ieder met een mooie fles rosé naar huis. Dan nog even de wedstrijden "evalueren" onder een genot van een koel glas bier. Mooie invulling van de middag. Daarna nog snel even het zwembad in, want we zweten ons lek. Oorzaak: de wedstrijdspanning of gewoon de zon?
's Avonds tot 10 uur heerlijk op de veranda gezeten en van de mooie avond genoten.

Donderdag 21 juni 2012. Auribeau - Mandelieu.
29º. Er is wat hoge sluierbewolking, maar ook voldoende ruimte voor de zon. 's Morgens wandelen Willie en Mariska naar Moulin Vieux, een klein gehucht, dat ca. 2 km van de camping ligt. Terwijl zij daar hun koffie drinken en kleine inkopen doen vermaak ik mij op de veranda met het ordenen van de foto's en ik zie dat Johan ook op zijn laptop bezig is. Ik help hem 's morgens nog even met het "verkleinen" van zijn foto's, zodat hij die eenvoudig kan mailen naar zijn kinderen.
Rond 2 uur zijn we met zijn vieren naar het strand van Mandelieu gereden om daar toch nog even in het zand te liggen en Johan en Mariska hebben, stoer als ze zijn, zich nog in de koude golven van de Middellandse Zee gestort. Tegen half 6 weer thuis en in het lekkere zwembad het strandzand van ons afgespoeld. 's Avonds hebben we bij ons op de veranda wat vlees op de grill gegooid en een flesje open getrokken.

Vrijdag 22 juni 2012. Théoule.
32º. Erg warm. Waarschijnlijk ook door de wat hogere luchtvochtigheid.
Theoule sur Mer. Dan maar in de auto en naar Théoule bij Mandelieu. Daar hebben we de afgelopen tijd een terrasje aan het water ontdekt, waar je heerlijk kunt zitten. Een verkoelende Middellandse Zee-bries zorgt voor wat koelte en de tonic of lemon doet de rest. Na anderhalf uur weer richting camping. Onderweg nog even een paar boodschappen in Pegomas en dan even de ogen dicht.
Het is onze laatste dag hier en er staan ons 2 reisdagen te wachten, dus vandaag is het rust. Na het middagdutje gaan we nog heerlijk aan en in het zwembad liggen. Het zwemwater is inmiddels gestegen tot 24º. Heerlijk!! Tegen 6 uur terug naar "huis", iets eten en de koffer en tas inpakken. Daarna drinken we nog een laatste glas bij Johan en Mariska om vervolgens in een rustige slaap te vallen.

Zaterdag 23 juni 2012. Auribeau-sur-Siagne » Saint Michel/Langres - 691 km.
30º. Het is gelukkig minder "drukkend", maar nog steeds warm.
Terwijl ik de auto inpak is Willie bezig het huisje schoon te maken. Na het ontbijt drinken we nog even een bak koffie bij Johan en Mariska en nemen of 9.45 uur afscheid. We leveren de sleutels van het huisje en de poort in bij Isabel (van de camping) en krijgen van haar nog een fles rosé mee. Die komt thuis wel op.
In de buurt van Aix-en-Provence komen we weer in een file terecht. Ongeveer ter hoogte van de "kruising" van de A8 en de A51 liep het vast en dat duurde vele kilometers lang. We hebben hier zeker een uur in reistijd verloren. Maar nadat de file is opgelost gaan we met goede moed op weg richting Orange, Valence en Lyon. Net voorbij Valence tanken we nog even en maken gelijk een korte pauze. Het is inmiddels kwart voor 3 als we weer verder rijden. Dan komen we vlak voor Lyon weer stil te staan en ook die file zal ons een vertraging van ruim een half uur opleveren. Jammer. We hadden bij aankomst in Saint Michel nog graag even gezwommen. Of dat nog lukt??
Motel Saint Michel. Om half 6 verlaten we de A31, zoals de Route de Soleil hier inmiddels heet, bij uitrit 5 en pakken daar de N974 op richting Orville en Langres. En 20 minuten later staan we weer op de parkeerplaats van Motel Saint Michel. Tijdens de heenreis hebben we hier ook overnacht. Ik had donderdag j.l. al een kamer gereserveerd vanuit Auribeau en dat was maar goed ook, want alles was vol. En we waren nog op tijd om even te kunnen zwemmen. De zon scheen nog heerlijk, al was het hier wel iets frisser dan in het zuiden. En ook het zwembadwater was aanmerkelijk kouder. Maar na een reisdag is zo'n verkoeling toch wel lekker.

Zondag 24 juni 2012. Saint Michel/Langres » Nijverdal - 732 km.
25º. Om 8.45 uur rijden we weg uit Saint Michel en pakken even later de Route de Soleil weer op. Als we na 270 km in Luxemburg/Berchem aankomen gooien we de tank weer vol en pauzeren gelijk een uurtje. Om 12.00 uur vertrekken we weer. Bij Trier wordt het even lastig door wegomleggingen. Ik denk dat we hier zo'n 20 km omrijden. Maar wat is 20 km over de hele reisafstand?? We rijden door de Eifel richting Keulen. Het is inmiddels zwaar bewolkt geworden en de eerste regendruppels tikken op het dak.
Bij Keulen lopen we weer vast in een file. Daar doen we over 5 km ruim een uur. Ongeval op de A3. Denk je in het weekend minder verkeersoponthoud te hebben, sta je zowel op zaterdag als op zondag geruime vast op de Franse en Duitse snelwegen. Lekker is dat! En inmiddels is er een complete wolkbreuk ontstaan. Wordt de auto wel lekker schoon van.
Maar uiteindelijk rijden we om 18.15 uur Nijverdal weer binnen en zijn we thuis. Eerst nog maar even bij de kleinste kleinkinderen om de deur kijken. De grotere jongens zien we morgen wel.
Er ligt thuis weer een stapel post te wachten en na een poosje draait de eerste wasmachine al weer. We zijn weer thuis. Maar wel met fijne herinneringen aan de afgelopen 3 weken. De eerste week in de Ardeche, waar we Nijverdalse vrienden hebben ontmoet en de laatste 2 weken aan de Cote d'Azur met onze Maarnse vrienden. Wij hebben genoten.

Totaal aantal kilometers deze reis: 3950 km.

 

Alle foto's (en veel meer) van deze reis in een groter formaat nog eens bekijken?  Klik hier.


 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top