De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Weetjes
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Teken.
Teken zijn parasieten, wat betekent dat ze leven van bloed. Ook is de bacterie een spirocheet. Ze zien eruit als kleine zwarte spinnetjes van 1 tot 3 mm en hebben 8 poten i.p.v. insecten die 6 poten hebben. Teken hebben net als b.v. mijten een chemische communicatie. Ze zetten aan de grond, grassprieten, struiken etc. een soort lok- en geurstoffen af. Als een teek ruikt dat er een andere teek in de buurt is, zal deze stoppen of verzamelen. Dit verzamelen doen ze, zodat als het droog weer is en ze geen gastheer hebben gevonden, ze toch kunnen overleven. Bij vochtig weer verspreiden ze zich dan weer.
Teken kunnen voorkomen op knaagdieren, vogels, egels, reeën, herten, de mensen en hun huisdieren.
Op dit moment zijn de teken veel meer besmet. Vroeger lag dit rond de 6%. Op dit moment is zijn al 50% van de teken besmet.

Voor meer informatie kijk op Teek-care of op Saag.


Activeren van de smartcard voor de schotelontvanger.
Als uw smartcard enkele weken buiten gebruik is zal er geen beeld meer vertoond worden op het CANALDIGITAAL zenderaanbod. U heeft dan de maandelijkse update van de codering gemist. Om weer beeld te ontvangen, is een heractivatie signaal nodig.
Hoe (her)activeer ik mijn smartcard?
Smartcard voor satellietschotel activeren: In de eerste 10 dagen van de maand wordt de card opgewaardeerd voor de volgende 2 maanden (b.v. op 3 mei vindt opwaardering plaats, dan kan er tot 30 juni worden gekeken. Als er echter tot eind mei wordt gekeken en NIET meer in juni dan moet vanaf 1 juli de card worden geheractiveerd….de Nederlandse zenders staan dan op zwart).
Om uw smartcard te activeren belt u vanuit Nederland:
 • 0900-9323 (€ 0,25 pm) indien u beschikt over een servicepakket
 • 0900-9325 (€ 0,80 pm) indien u geen service pakket heeft
Vanuit Buitenland? Geef de bovenstaande telefoonnummers aan een thuisblijver of een goede kennis. Zorg ervoor dat deze ook het smartcardnummer van uw ontvanger heeft. Laat deze achterblijver/kennis dan bellen naar het servicenummer op een tijdstip dat u de tv-ontvanger aan heeft staan.

Let op, uw smartcard wordt alleen geactiveerd als:

 1. - de decoder goed is aangesloten
 2. - de decoder aan staat met de smartcard op de correcte wijze in de decoder (gouden chip naar boven).
 3. - de t.v./ontvanger dient op één van de Nederlandse zenders te staan.
Het kan maximaal 30 minuten duren voordat uw aanvraag is verwerkt en de kaart geactiveerd is.

Om al dit gebel en gedoe te voorkomen kun je ook in de eerste 10 dagen van iedere maand de schotel even uitdraaien, de tv-ontvanger op een Nederlandse zenders zetten en het geheel een kwartiertje laten spelen. (Moet je natuurlijk wel bij en in je camper kunnen komen; ook gedurende de wintermaanden).


Wegrij-checks.
Controle vóór wegrijden:
1. snoeren + slangen afgekoppeld en opgeruimd
2. fietsen vastgezet + op slot
3. gasflessen sluiten
4. oprijblokken + matje
5. buitenkleppen sluiten
6. dakluiken sluiten
7. ramen sluiten
8. antenne neergeklapt
9. koelkast 12 V + op slot
10. instaptrede omhoog
Aftappen van water.
Wanneer je de camper niet gebruikt in het winterseizoen, moeten de leidingen leeg om bij vorst het stukvriezen van de leidingen te voorkomen. DE oplossing van een medecamperaar is.....
Neem een smalle oude binnenband van de fiets, knip er een flink stuk uit met het oude ventiel. Leg aan de ene kant van de band een knoop en span de andere zijde om het uiteinde van de kraan, zie afbeelding. Zet nu de fietspomp op het ventiel en pompen maar. Het achtergebleven water wordt op deze wijze uit de leidingen geblazen. Bevroren en stuk geknapte leidingen behoren zo tot het verleden.
Kijk ook even naar de afvoer. Onder de was- en gootsteenbakken bevindt zich een z.g. stankafsluiter. Indien je op een eenvoudige manier bij deze sifon kunt komen draai dan even het dekseltje los, houd er iets onder om het water op te vangen, reinig gelijk de sifon en zet het dekseltje weer terug. Als je niet bij de stankafsluiter kunt komen, gooi dan wat zout in de afvoer.
Motor starten op huishoudaccu.
Wanneer je startaccu van de motor (door onvoorziene omstandigheden) leeg is, kun je altijd nog proberen te starten op de huishoudaccu van je camperdeel. Hoewel de huishoudaccu GEEN startaccu is, is het toch het proberen waard.
Verbindt de +pool van de huishoudaccu met de +pool van de startaccu, haal de -pool van de startaccu af (de -pool van de huishoudaccu is al verbonden met het chassis). En start nu de camper.
Geneesmiddelen
 • Paracetamol tegen koorts of bij pijn. (Neem bij reizen naar warme landen liever geen zetpillen mee).
 • Loperamide bij hinderlijke diarree zonder koorts of bloed (niet voor jonge kinderen).
 • Insectenwerend middel met DEET.
 • Zonnebrandcrème met een hoge factor.
 • Middel tegen jeuk van insectenbeten.
 • Een verbandset.
 • Neusdruppels (xylometazoline)
 • Middel tegen reisziekte
 • Middel tegen huid- en voetschimmel
 • Antiseptische zalf
 • Middel om water te ontsmetten
 • Elektrische koortsthermometer
 • Tekenpincet

 • Actule brandstofprijzen in Europa.
  Kijk op deze site: Unitedconsumers.

   

       
  Built by JGF©
           
  IE & 1024x768

   

  Top