De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Mei 2006
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2006 wilt u zien?
   Februari - Spanje.
   Juli - Frankrijk: Normandië/Bretagne.
   September - Nederland: Het Groene Hart
   September - Duitsland: Rügen

Of kies een ander jaar.


Mei: Nederland.

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.


Woensdag 3 mei. Nijverdal » Noordwijkerhout - 180 km.
We konden de laatste weken niet goed weg gaan, want een tweede kleinkind zou ons geboren worden. De verwachting was zo rond 28 April. Maar ja, je weet het nooit. Dus we hadden niets gepland. Hij was echter mooi op tijd, want op 18 April werd onze tweede kleinzoon Senna geboren. Ook deze jongen is natuurlijk samen zijn 5-jarige broer het mooiste kind op de wereld. De eerste dagen zijn we dan ook druk geweest met het reizen naar die jongens (en hun ouders) en weer terug naar huis. Gelukkig zijn de woningen maar een kilometer of drie van elkaar verwijderd.
Als na een dag of tien alles op rolletjes loopt, denken we toch maar eens weer aan weggaan. We hebben nog even het afscheid van de dirigent van Joop's Nijverdals Mannenkoor meegemaakt. Want als bestuurslid kun je je dirigent, die 17 jaar voor het koor heeft gestaan, niet ongemerkt laten gaan. Daarna staat de presentatie van de nieuwe dirigent nog op het programma en de jaarlijkse ledenvergadering met de nieuwe bestuursverkiezingen moeten nog even afgewerkt worden.

Die jaarvergadering is op dinsdag 2 mei en dus kunnen we op woensdag 3 mei uiteindelijk vertrekken voor een paar dagen Nederland. En met de weersverwachtingen voor de komende dagen zit het wel snor. Temperaturen boven de 20 graden. We besluiten dit keer naar de kust de rijden omdat we altijd het plan nog hadden om eens tussen de bloembollenvelden te fietsen. Woensdagmorgen vertrekken we om 9.30 uur en rijden via de A1 richting Hilversum. Vanaf daar nemen we de binnenwegen via Vreeland, Mijdrecht en Aalsmeer richting Lisse. De zon schijnt en het is inmiddels een graad of 23.
We belanden om 13.00 uur op camping "Op Hoop van Zegen" (N=52º14'59;O=04º27'45;) in Noordwijkerhout. Of liever gezegd tussen Noordwijkerhout en Noordwijk, want zowel naar Noordwijk aan Zee als naar Noordwijkerhout is het zo'n kilometer of 4. De (boeren)camping is lekker rustig gelegen tussen de bollenvelden. Een camping met nieuwe sanitaire voorzieningen (mooi) en een volledige camperserviceplaats. Er staan al veel campers (Nederlanders, Duitsers en opmerkelijk veel Fransen). In de loop van de middag pakken we de fiets en gaan even in Noordwijk aan Zee kijken. Wandelen langs het strand en de boulevard. Het is er druk. Maar wat wil je. De scholen hebben "Meivakantie" en het weer is schitterend. We zijn op bekend terrein, omdat we in het verleden nog al eens een paar daagjes in Noordwijk logeerden. Alleen van fietsen kwam dan nooit zoveel. Dat willen we nu veranderen. Zoals gezegd: lekker op de fiets naar Noordwijk en daar wandelen.
Als we 's avonds bij de camper terug komen wordt het potje gekookt, we genieten van de zomeravond en tegen 11 uur vallen we voldaan in slaap.

Donderdag 4 mei. Noordwijkerhout.
Volgens ons hebben we 25 jaar geleden een keer de Keukenhof bezocht en eigenlijk zouden we dat nog maar eens moeten doen. Dus na het ontbijt (buiten natuurlijk, want het wordt vandaag zo'n 26 graden) pakken we de fiets en gaan op weg naar Lisse.
We fietsen tussen de prachtige, kleurrijke bollenvelden naar het dorp Noordwijkerhout. We kopen daar een ansichtkaart omdat we een stel willen feliciteren met hun grootouderschap (dat hebben we vanmorgen via de telefoon vernomen). We zoeken een terrasje in de zon, bestellen een cappuccino en schrijven de kaart. Na een half uurtje stappen we weer op de fiets en vervolgen onze tocht naar de Keukenhof. Daar wandelen we 's middags tot een uur of drie rond en genieten van de fraaie kleurenpracht en de heerlijke geuren van dit mooi park.
Weer aangekomen op de camping hebben we zo'n 22 kilometer op de fietsteller staan. We genieten nog van de middagzon en gaan daarna even lekker douchen, zodat we opgefrist aan de warme maaltijd kunnen.

Vrijdag 5 mei. Noordwijkerhout » Uitdam - 66km.
De weersberichten zijn goed, maar voor het zuidwesten (Zeeland en Zuid-Holland) worden toch wat meer stapelwolken verwacht. En tegen de avond zelfs een lokale onweersbui. De rest van Nederland blijft onverminderd mooi. Dus wat doen we?
Om 9.30 uur starten we de camper en vertrekken in noordelijke richting. Via binnenwegen en op het laatst gedeeltelijk door Amsterdam komen we uiteindelijk om 11.30 en na 66 kilometer terecht op camping-jachthaven "Uitdam" (N=52º25'33;O=05º04'25;) in Uitdam. Dit ligt tussen Marken(5 km) en Monnickendam(5 km). Ook Volendam(15 km) en Amsterdam(10km) liggen op korte afstand. We hebben een plekje direct aan het IJsselmeer, dus het uitzicht is prima. Veel mensen genieten op het water met zeil- en motorboten.
Het is erg zonnig en warm (zeker 26 graden). Te warm om bij de camper in de zon te blijven zitten. Dus we pakken de fiets en gaan op weg naar Marken, waar we na 5-6 kilometer aankomen. Ooit zijn we hier eens met de kinderen geweest (ik denk zo'n 20 jaar geleden). Het wordt dus tijd om ons geheugen wat Marken betreft weer wat op te frissen. Alles in (of is het op) het dorp is versierd met rood-wit-blauwe vlaggetjes; het is uiteindelijk Bevrijdingsdag en dus feest.
We wandelen (de fietsen hebben we aan het begin van het dorp laten staan) door het dorp, bezoeken wat winkeltjes en slenteren wat langs de haven. Behalve veel Japanners (of Chinezen), Duitsers, Engelsen, Italianen en Franzosen zien we ook aardige (houten) huizen en leuke doorkijkjes. We lopen weer terug naar de fietsen en rijden naar de vuurtoren "Het Paard van Marken". Daar kun je niet echt dichtbij komen; het is kennelijk privéterrein. Maar op een bankje in de zon en met een verkoelende IJsselmeerwind is het goed uit te houden. Na een half uur gaan we op de fiets weer naar Kerkbuurt (de hoofdstad van Marken?), drinken een pilsje op een terras aan de haven en tegen half vijf gaat het richting camper.

Zaterdag 6 mei. Uitdam » Dokkum - 195km.
We besluiten onze "nostalgische" tocht te vervolgen door naar Dokkum te rijden. Het moet 26-27 jaar geleden zijn dat we daar met twee kleine kinderen op de boot onze vaartocht door Friesland terecht kwamen. Na die tijd zijn we er nooit weer geweest. En thuis hebben we een hele aardige foto waarop een jonge moeder Willie met haar kinderen tussen de paardenbloemen in het gras zit. Dat plekje, waar we toen overnacht hebben lag tussen twee molens. We willen het nog eens terugzien.
Het is vandaag weer mooi zonnig. Doordat er wat meer wind staat is het iets koeler, maar dat is wel lekker. Gisteren moesten we aan die zomerse temperaturen toch wel even wennen. (Hoor ik iemand klagen over het mooie weer? Nee hoor). Om 9.30 uur vertrekken we en rijden via binnenwegen naar Enkhuizen. Ook daar zijn we vele jaren geleden al eens geweest. Dus dat ook maar even weer terugzien. Er heerste een gezellige drukte. Volgens ons waren ze hier nog met "Oranjefeesten" bezig. En het blijft natuurlijk een mooi IJsselmeerstadje.
Na bijna twee uur daar te zijn geweest zijn we vertrokken om via de Afsluitdijk (ook daar nog even een stop gemaakt) naar Harlingen te rijden. Vandaar gaat het binnendoor via Sexbierum, St. Annaparochie, Stiens en Holwerd naar Dokkum. Daar melden we ons om 15.00 uur bij camping "Harddraverspark"
(N=53º19'37;O=06º00'12). Een mooie, compacte camping, die midden in het centrum van het stadje ligt. Maar wel in een groene "long", aan het water en rustig.

 

Zondag 7 mei. Dokkum.
We beginnen de dag maar eens met een lekker ontbijtje in de zon. Tegen een uur of elf lopen we het stadje in op zoek naar bekende plekjes vanuit het verleden. Dokkum: mooie oude gebouwen, fraaie pandjes en mooie grachten. En de plaats waar Bonifatius werd vermoord. Aan het eind van de wandeling pakken we een cappuccino op één van de terrassen aan de gracht en voor de rest van de dag vermaken we ons bij de camper met de (dikke) zaterdagkrant en de Libelle.

Maandag 8 mei. Dokkum » Nijverdal - 185km.
Na het ontbijt -weer in een heerlijk ochtendzonnetje voor de camper- rijden we binnendoor naar Drachten. Daar pakken we de snelweg via Heerenveen richting Zwolle. Bij Meppel verlaten we de snelweg en rijden naar Giethoorn. Daar willen we nog even buiten zitten voor we doorrijden naar huis, want als je thuis bent is het over.
Maar uiteindelijk ontkomen we er niet aan. In de loop van de middag parkeren we de camper op de oprit en alles wordt uitgeladen. De tanks worden geleegd, de vliegen van de voorruit gewassen en ik breng de camper weer naar zijn stalling.
Binnenkort hopen we er weer voor een paar dagen tussenuit te knijpen. Waar naar toe? Geen idee. we zien wel. Van de afgelopen zes dagen hebben we in ieder geval weer genoten.

Totaal aantal kilometers deze reis: 626.

Alle foto's van deze reis in een groter formaat nog eens bekijken?  Klik hier.


 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top