De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Februari 2008
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2008 wilt u zien?
   Juni - Frankrijk.
   Korte trip naar Groningen.

Of kies een ander jaar.


Februari: Spanje.
Intro!
Deze reis wordt waarschijnlijk een kopie van de reis van februari vorig jaar. Ook dit keer willen we voor de zon naar Spanje en ook dit keer weer naar Benicasim. Dus dit wordt of een kort reisverslag of we beleven toch nog iets meldenswaardig. Hoestend en "blaffend" -als gevolg van een griep- verlaten we tegen 9.30 uur Nijverdal (dit krijgt een staartje!!). Op weg naar de zon!!

Woensdag 27 februari 2008. Nijverdal Charmes - 634 km.
In tegenstelling tot vorig jaar is het nu droog en redelijk helder weer. Het gaat via Eindhoven, Maastricht en Luik richting Luxemburg.
Daarna volgen Metz en Nancy. Daar verlaten we de snelweg en gaan richting Epinal en Charmes, waar we om 17.15 uur een plaatsje op de camperplaats (N=4822'26;O=0617'39) vinden.
Die nacht vriest het flink en het eerste wat ik doe is de verwarming aan.

Donderdag 28 februari. Charmes Montelimar - 545 km.
Het is fris en bewolkt als we om 9.00 uur de camperplaats verlaten. De bewolking blijft tot Lyon. Daar kunnen we al zien dat het verder naar zuiden helderder wordt.
Als we bij Montelimar aankomen is het helder blauw en de zon schijnt volop. Er schijnt in Montelimar een nieuwe camperplaats te zijn. We hebben het adres, maar de nieuwe plek is niet te vinden. Ook is er nog niets aangegeven, zoals op de VVV-site van Montelimar vermeld stond. Daarom rijden we een paar kilometer terug naar Les Tourettes, waar we evenals vorig jaar een plekje vinden op camping "Floral" (N=4438'14;O=0446'28). Het is inmiddels 15.45 uur en we schuiven direct de stoelen naar buiten, want in de zon is het nog heerlijk.

Vrijdag 29 februari (2008 is een schrikkeljaar). Montelimar Capmany - 400 km.
De zon schijnt en er is wat lichte bewolking. Het ziet er goed uit voor vandaag. Om 9.15 uur verlaten we de camping en gaan via de "Route de Soleil" verder naar het zuiden.
Koffiepauze Voor Montpellier rijden we een "Aire" op en nestelen ons in de zon met een bak koffie. Na een half uurtje stappen we weer in en vervolgen de route. Even voorbij Montpellier verlaten we de autoroute en gaan naar de N112. Dat is de weg langs de kust. Zo komen we na een 190 km in Sete. We moeten de stad door en verrijden ons een keer, maar uiteindelijk komen we weer op de juiste weg naar Agde.

Om 12.30 uur parkeren we de camper aan de haven van Cap d'Agde. We wandelen heerlijk in de zon langs de prachtige jachthaven. Het zal inmiddels een graad of 18-20 zijn. Tijd voor een lunch. We zoeken een terrasje uit en bestellen een klein hapje. Tegen 14.00 uur verlaten we Cap d'Agde en gaan weer op zoek naar de snelweg A9, die ons naar Perpignan en de Spaanse grens moet brengen. Net over de grens tanken we even (hier voor € 1,13, terwijl we in Frankrijk € 1,30 betaalden) en rijden de laatste kilometers naar Capmany, waar we om 16.00 uur op de camping "Les Pedres"  (N=4222'24;O=0254'44) een plekje zoeken. Hier kunnen we even heerlijk douchen.
Tijdens het inchecken (tussen 18 en 19.30 uur) hoor ik van een Duits echtpaar, dat weer op weg is naar huis, dat het de afgelopen weken niet zo geweldig is geweest in Spanje. Ze hadden nogal wat regen en donkere dagen gehad. Hopelijk gaat dat vanaf nu dan toch veranderen, want we komen uiteindelijk voor de zon en de warmte. Morgen zien we wel verder.

Zaterdag 1 maart. Capmany Benicasim - 415 km.
Het is halfbewolkt als we om 9 uur van de camping vertrekken. Volgens de berichten moet het naar het zuiden toe steeds beter worden. En dat klopt, want als we om 14.00 uur op camping Bonterra Park in Benicasim aankomen is de temperatuur inmiddels opgelopen tot zo'n 20 graden bij een helder blauwe lucht. En dat was wat we zochten. Over de reis valt weinig te melden. We zijn via de AP-7 langs Barcelona gereden en hebben op dit gedeelte ca. € 15,00 aan tolgeld betaald.
De camping blijkt echter nagenoeg volgeboekt te zijn. We hebben nog keuze uit 2 plaatsen en 1 daarvan staat ons wel aan. Dus daar gaan we voor. We mogen de volgende dag of maandag even komen informeren bij de receptie voor een andere plaats, maar dat doen we maar niet omdat de plek ons goed bevalt.

Zondag 2 maart. Benicasim.
Het is mooi weer en een graad of 20-21. Dus veel Spanjaarden op de boulevard en de terrassen. We genieten van de zon en de warmte en het uitzicht over de prachtige, blauwe Middellandse Zee.

Maandag 3 maart. Benicasim.
Zoals al eerder gemeld: deze reis is een kopie van de februari-reis van vorig jaar en er zal dus wel niet veel bijzonders aan dat verslag worden toegevoegd.
Het is vandaag iets koeler, maar nog altijd zonnig. Tot een uur of twee kunnen we bij de camper heerlijk in het zonnetje zitten. Daarna verdwijnt deze achter de bomen en dus gaan we 's middags even het dorp in. De winkels zijn gesloten van een uur of 2 tot 4-5 uur. Voor ons geen probleem....wat zouden we moeten winkelen??? Maar een terras is wel open, dus dan daar maar heerlijk in de zon van een drankje genieten.
In de namiddag trekt de wind wat aan en 's avonds en 's nachts is deze aangewakkerd tot stormachtig. En volgens de berichten zal dit zo blijven tot donderdag.

Dindsag 4 maart. Benicasim.
Het heeft -zoals gezegd- de hele nacht flink gewaaid. En ook overdag blijft er een stevige wind staan. We blijven vandaag bij de camper en vermaken ons met lezen (Willie met Het voorbijgaan van Nicci Gerrard en ik met The Kite Runner - De Vliegeraar van Khaled Hosseini). En we genieten van de zon, want ondanks de wind blijft het zonnig en ook de temperatuur is nog goed... een graad of 18.

Woensdag 5 maart. Benicasim.
Ook de afgelopen nacht heeft het nog steeds flink gewaaid en dat doet het nog steeds, maar toch gaan we op de fiets richting het "Heliopolis"-strand, waar we tussen de middag genieten van een heerlijke bocadillo-tonijn en de zon. En 's middags storten we ons weer in de boeken.

Donderdag 6 maart. Benicasim.
De wind is inmiddels afgenomen, de zon schijnt volop, maar de temperatuur komt niet verder dan 16-17 graden.
Het is vandaag marktdag in het dorp. Dus daar wandelen we 's morgens maar eens eerst naar toe. We hebben niets nodig, maar het sfeertje is altijd wel aardig. Spaanse vrouwen, die in goedkope kleding lopen te trekken en de marktmensen, die al schreeuwend hun waar aanprijzen.

Vrijdag 7 maart. Benicasim.
De wind is volledig gaan liggen en de temperatuur is opgelopen naar een graad of 19-20. 's Morgens moet er eerst worden bewogen. Dus wandelen. Via de boulevard (want die zee blijven altijd boeiend) lopen we naar het dorp. Daar nemen we onze dagelijkse shot caffene. Op de terugweg doen we nog even wat boodschappen bij de supermarkt. Deze ligt schuin tegenover de camping en ziet er voortreffelijk uit: groot assortiment, ruime paden en zeer schoon.

Zaterdag 8 maart. Benicasim.
De dag begint half bewolkt met wat sluierbewolking en een flets zonnetje, maar na de middag is dat allemaal voorbij en staat de zon weer aan de helder blauwe hemel. Kunnen wij weer verder gaan met onze boeken.

Zondag 9 maart. Benicasim.
Prachtig zonnig weer. Een graad of 20. Het is duidelijk weer weekend. De Spanjaarden zijn weer op de boulevard. Tegen 11 uur zitten veel terrassen, waarvan de meeste door de week gesloten zijn, al weer vol.
We gaan vandaag op de fiets. Waar naar toe ?? Geen idee....we zien wel. Eerst maar eens richting de zee (lees:boulevard). We vinden nog een plekje op een terras en beginnen maar eens met een cappuccino. Na een half uur bestijgen we onze "stalen rossen" weer en vervolgen de weg langs de zee. Uiteindelijk fietsen we door tot (Grau de) Castellon. Een tochtje van een kilometer of 13 vanaf de camping. Daar aan de haven, met de vele terrassen, zetten we de fietsen aan de ketting en wandelen langs de fraaie plezierschepen, die er liggen. 't Is inmiddels half twee, dus tijd voor een hapje. Dit keer: paella. Nadat we onze magen gevuld hebben stappen we weer op de fiets en beginnen aan de 13 kilometer terug naar de camper.
Tegen de avond komen over de bergrand donkere wolken richting de zee drijven. Af en toe horen we een donderslag. Dat voorspelt niet veel goeds. Ik ruim toch maar even het tafeltje en de stoelen op. Als ik net weer in de camper zit knallen er hagelstenen zo groot als ping-pongballen op het dak. Gelukkig zijn het geen ijzige ballen want ze spatten gelijk uit elkaar. Dit voorkomt hopelijk schade. Na een half uurtje is alles voorbij.

Maandag 10 maart. Benicasim.
Het is flink opgeklaard en weer heerlijk helder.
We ondernemen vandaag weinig. Nog even naar het dorp en verder veel lezen en in het zonnetje zitten.

Dinsdag 11 maart. Benicasim Saint-Laurent-du-Pape - 800 km.
Het is bewolkt, maar de temperatuur is niet onaardig.
Wat wel onaardig is: ik (Joop) heb inmiddels al 2 nachten niet geslapen van de lichamelijke klachten. Ik zal u de details besparen, maar het was erg vervelend. Volgens mij waren die klachten op korte termijn ook niet door een Spaanse arts op te lossen. Toen Willie 's morgens dan ook wakker werd heb ik aangegeven dat ik graag richting huis wilde.
Om 9.00 uur verlaten we Benicasim en rijden richting Spaans-franse grens. Na 425 km en om 13.30 uur komen we daar aan. Ik heb de tank nog even volgegooid, waarna we zijn doorgereden tot camping "La Garenne" in St.-Laurent-du-Pape. Hier komen we na 800 km en om 17.45 uur aan. Het is inmiddels aardig afgekoeld: een graad of 12.
Na de warme maaltijd maar eerst even onder een warme douche. Hopenlijk lukt het mij vannacht om een paar uur te slapen.

Woensdag 12 maart. Saint-Laurent-du-Pape Bannes - 480 km.
't Is inderdaad gelukt: een paar uur slaap. Het zonnetje schijnt en het zal vandaag een graad of 15 worden. Dus al met al niet onaardig.
Na eerst rustig te hebben ontbeten verlaten we om 10 uur de camping en gaan noordwaarts. In La-Voulte-sur-Rhone tanken we nog even en bij Valence zoeken we de aansluiting naar de autoroute weer op.
We hadden voordat we naar het zuiden vertrokken met een oud-collega van mij afgesproken, dat we op de terugreis bij hun een bezoekje zouden brengen. Zij hebben een 2e huis in de Haute Marne. Dus bij Montigny-le-Roi verlaten we de snelweg en rijden richting Chaumont. In een piepklein dorpje staat dat 2e huis. We hadden hen inmiddels een berichtje gestuurd dat we onderweg waren. Tegen 15.30 uur zijn we op de plaats van bestemming. We kletsen een paar uur lekker bij, maar we willen toch niet blijven overnachten. Dat overnachten doen we op camping Hautoreille in Bannes.

Donderdag 13 maart. Bannes Nijverdal - 655 km.
Om 9.00 uur verlaten we de camping en gaan bij Montigny-le-Roi weer de snelweg op. Richting Luxemburg.
Bij n van de grote tankstations vullen we de dieseltank nog even en eten er een broodje. Ook maak ik van hieruit een telefonische afspraak voor een bezoek van morgenvroeg aan mijn huisarts. Ik trek het niet helemaal meer en terwijl Willie in de camper haar boek uit leest doe ik anderhalf uur de ogen dicht. Om 13.30 uur verlaten we Luxemburg en rijden via Echternach, Bitburg, Kln, Duisburg, Bottrop naar de A31. Die verlaten we weer bij Gronau om via Enschede naar huis te rijden.
Om 18.00 uur staan we voor de deur. Zo'n tien dagen eerder dan gepland. Maar we hopen dat er deze zomer nog een aantal mooie dagen komen om er met de camper op uit te trekken.

Totaal aantal kilometers deze reis: 3639.


 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top