De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: April 2004
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje links een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2004 wilt u zien?
   Mei 2004 - Moezel.
   Juni 2004 - Frankrijk.

Of kies een ander jaar.


April: Hongarije.
Voor het eerst met de eigen camper op vakantie.

Woensdag 7 april 2004 - Nijverdal-Hassfurt - 520 km.
Wij hebben vrienden (ja echt, we hebben ze), die een huis in Hongarije bezitten en ons al drie jaar lang bestoken met de vraag wanneer we toch eens een keer dat huis komen bezichtigen. Zij kunnen vanwege hun bedrijf niet anders op vakantie dan wanneer ook de schoolvakanties gepland zijn. Wij konden echter juist niet in de schoolvakanties (collega's met schoolgaande kinderen, je kent dat wel). Nu Joop echter sinds 1 maart 2004 met prepensioen is en Willy huisvrouw en oma is, kunnen we wat makkelijker in en buiten de schoolvakanties weggaan. (Vandaar ook dat we nu een camper gekocht hebben.)
Dus we hadden afgesproken met die vrienden, dat wanneer zij naar hun huis in Hongarije zouden gaan, wij er met de camper naar toe zouden reizen. Zij rijden met hun eigen auto in een keer (1350 km) naar Hongarije, terwijl wij er wat langer over wilden doen.

Daar zitten we dan: in de camper - veel regen - behaaglijk warm - achter de koffie en straks ongetwijfeld een ander hartverwarmend drankje - op een camperplaats in Hassfurt aan de Main. Ook in dit vroege voorjaar staan er alweer een 12-tal campers bij elkaar. Wij zijn de enige Nederlanders, verder allemaal Duitsers. Maar alles went. We hebben zojuist € 4,00 afgerekend, voor stroom betaal je €1,00 extra. Vanmorgen om 9.30 uur zijn we vanuit Nijverdal vertrokken via de A1 richting Osnabruck. Daarna via de A33 naar Bielefeld en Paderborn. Om vervolgens via Kassel en daarna via de A7 richting Fulda en Wurzburg te reizen. We komen echter niet in die laatste plaats terecht omdat we bij Schweinfurt de A70 pakken richting Bamberg. Bij de afslag 10 nemen we weg nummer 26 naar Hassfurt. Daar komen we om zes uur 's avonds aan met 520 kilometer op de teller. We hebben wel twee keer een stop gehad onderweg, maar al met al hebben we over de afstand 6 en een half uur gereden.
Ook morgen zullen we nog de autobaan pakken. Dan proberen we tot in de buurt van Wenen te komen, waarna we vrijdag nog een 200 kilometer te gaan hebben tot onze bestemming in Hongarije.

Donderdag 8 april 2004 - Hassfurt-Traisen - 585 km.
Het weer lijkt vandaag iets vriendelijker. Na een prima ontbijtje gaan we om 9.15 uur op stap richting Oostenrijk. Net over de grens van Duitsland-Oostenrijk bij Passau tanken we nog even in Oostenrijk (veel goedkoper dan de Duitse diesel). Van Passau gaan we richting Linz-Wenen. Een 20 kilometer voor St.Pölten ligt links van de autoweg het plaatsje Melk. Stift van Melk.
Dus hier de snelweg af en naar Melk gereden. De zon was inmiddels vriendelijk gaan schijnen en we hebben de camper in het centrum geparkeerd, waarna we het dorp doorgewandeld zijn. Heel fraai is de "Stift van Melk". We hebben nu echter geen tijd om deze echt te bezoeken, maar ook van de buitenkant is het allemaal al erg indrukwekkend. Na anderhalf uur in Melk te zijn geweest verlaten we het stadje en rijden via St. Pölten naar Traisen, een dorp zo'n 20 kilometer ten zuiden van St.Pölten. Daar hebben we op een terrascamping overnacht samen met twee camperaars meer. En met een CC-kaart scheelt het toch weer een paar euro in het voorseizoen.Vrijdag 9 april 2004 - Traisen-Hacs - 320 km.
's Ochtends om 9.00 uur nog even in Traisen getankt (Hongarije is met de diesel weer duurder). Nadat we nog een uurtje in Berndorff hadden gewandeld en koffie gedronken, waren we om 12.00 uur bij de Oostenrijk-Hongaarse grens. Zonder veel oponthoud reden we een kwartiertje later langs de stad Sopron in de richting van het Balatonmeer. Scooter uit de vorige eeuw. De eerste grotere plaats aan dit meer was Keszthely. Ook hier hebben we een stop gemaakt om het aardige en autovrije centrum te bezoeken. Om 17.00 uur reden we het dorpje Hacs binnen. Dit dorp ligt ca. 20 kilometer ten zuiden van het Balatonmeer in de richting Kaposvar.
Onze vrienden stonden, samen met nog een stel, ons al op te wachten. Nu zou het voor hen ook pas echt gezellig gaan worden !!!!????

Zaterdag 10 april 2004.
Na een goede nachtrust en een prima ontbijt hebben we ons gestort op de installatie van een schotelantenne met bijbehorende toestanden (ontvanger en ktv). Deze hadden wij in de camper meegenomen en uit hoofde van mijn vorig beroep (werkzaam in de wit- en bruingoedbranche) moest het geen probleem zijn één en ander te installeren. Vanaf nu konden ze ook het Nederlandse nieuws en sport in Hongarije blijven volgen.
's Avonds met z'n zessen uit eten geweest (moest volgens zeggen goedkoop zijn in Hongarije). Klopte! We betalen voor een uitgebreid diner -met veel vlees, vis en drankjes- slechts € 58,= (voor 6 personen).

Zondag 11 april 2004 - 1e paasdag. Balatonmeer.
Met z'n allen het dorp eens doorgewandeld en 's middags een bezoek aan het Balatonmeer gebracht. Voor de rest lekker rustig met 's avonds "Studio Sport" via de nieuwe schotelinstallatie.
Als er dan 's avonds nog een stel Nederlanders (uit hetzelfde dorp) op de borrel komen, wordt het nog gezelliger.

Maandag 12 april 2004 - 2e paasdag - Hacs-Lalling - 594 km.
Dit betekend voor ons de terugreis naar Nederland aanvaarden. We vertrekken om 9.30 uur uit Hacs. Tegen 13.00 uur passeren we bij Sopron de Hongaars-Oostenrijkse grens.
Ook nu kunnen we het niet laten om even de snelweg af te gaan naar het plaatsje Melk, dat we ook op de heenreis al hadden aangedaan. Het was er die dag gezellig druk. Het centrum was voor alle verkeer gesloten, want er waren die middag hardloopwedstrijden door het centrum aan de gang. Het weer was prima, het zonnetje scheen en op de terrassen was gezellig druk.
Na anderhalf uur hebben we toch de camper maar weer opgezocht om onze reis voort te zetten. Via Passau (waar we wat hebben gegeten) ging de reis richting Deggendorf. Daar de autobaan af op zoek naar een overnachtingsplek. We zijn doorgereden naar Lalling, waar we met drie campers bij elkaar stonden (camperplaats bij de tennisvelden). Aankomst: 20.30 uur.

Dinsdag 13 april 2004 - Lalling-Bebra - 480 km. Chamerau a/d Regen.
Om 9.30 uur vertrokken en via de B85 naar Chamerau a/d Regen gereden. Daar een uur in het stadje doorgebracht.
Via de B22 en later nog een stukje autobaan naar Bad Hersfeld en Bad Rotenburg a/d Fulda gereden. We hebben overnacht op een camperplaats aan de Fulda in de plaats Bebra (niet geweldig).

Woensdag 14 april 2004 - Bebra-Nijverdal - 380 km.
De laatste dag. Deels autobaan, deels B-wegen op weg naar Nijverdal.
Om 16.30 uur zetten we de camper weer op de oprit bij huis. Het was een gezellige week, veel gezien, veel plezier gehad en vooral geen panne en pech.

Totaal aantal kilometers deze reis: 3119.

 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top