De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Mei 2004
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje links een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2004 wilt u zien?
   April 2004 - Hongarije.
   Juni 2004 - Frankrijk.

Of kies een ander jaar.


Mei: Moezel

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.

Vrijdag 21 mei 2004 - Nijverdal-Kamp Lintfort - 134 km.
Willie werkt 's morgens nog. Morgen -zaterdag- heeft ze vrij. En dinsdag moeten we weer thuis zijn. Dat wordt dus een kort reisje. Maar we willen toch naar de Moezel. De weerberichten voor Nederland zijn niet geweldig (13-14 graden, veel bewolking en kans op regen). We hopen dat het ca. 300 kilometer zuidelijker toch iets vriendelijker zal zijn. Dus we vertrekken vrijdagmiddag richting Haaksbergen. Haaksbergen??? Ja, want toen we de laatste kleding in de klerenkast ophingen en de deur van de kast wilden sluiten, werkte deze sluiting niet meer. Met als gevolg dat de beide kastdeuren open stonden te slaan tijdens het rijden. Als we dan toch richting Duitsland gaan dan maar even via de firma Diepemaat in Haaksbergen. De kastdeursluiting is op voorraad en één van de monteurs is zo vriendelijk hem gelijk te plaatsen. De oude sluiting blijkt inderdaad defect te zijn. Voor nog geen € 7,= werkt alles weer perfect.
We zetten onze reis voort via Groenlo, Aalten, Bochholt en Wesel. Om 18.00 uur staan we op de camper-(parkeer)plaats bij het zwembad van Kamp Lintfort. Samen met een Belg en enkele Duitsers brengen we daar de nacht door.

Zaterdag 22 mei 2004 - Kamp Lintfort - Neef a/d Moezel - 303 km.
Vanmorgen om 9.15 uur vertrokken vanuit Kamp Lintfort richting Koblenz. Het is half-bewolkt en een graad of 14. We rijden deels B-wegen en deels Autobahn. De bedoeling is Camping Rhein-Mosel in Koblenz. Volgens berichten heb je vanaf deze camping een mooi uitzicht op het "Deutsches Eck". Hier komen de Rijn en de Moezel samen. Maar bij de ingang van de camping aangekomen zagen we al een bord met in vier talen de melding dat deze vol was, dus er zit niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere overnachtingplaats. Dus op naar de Moezel.
Op deze zaterdag-na-Hemelvaart barst het werkelijk van de campers langs deze rivier. Vooral Duitsers, Nederlanders en Belgen....qua aantal ook in deze volgorde. Ik krijg een lamme hand van al dat gezwaai naar tegemoet komende camperaars. Toch hebben velen (nog) niet door dat dit een gebruikelijk ritueel is. Of ze zijn te lui of ze hebben al een lamme arm of de verhuurder heeft ze niet verteld van dat gebruik of ze vinden het allemaal maar flauwekul.....jammer!
Camperplaats in Neef a/d Moezel. De Moezel bij Neef.De camperplaats in Neef is (evenals de meeste camperplekken langs de Moezel) fraai gelegen. Een grasveld direct aan de rivier. Er is een servicestation voor water,afvoeren water en chemisch toilet. Prijs: € 5,= per nacht. Dit geld wordt 's avonds opgehaald. Vanaf volgend jaar zijn er ook een aantal stroomaansluitingen. Ook vanaf deze camperplaats een fraai uitzicht op de Moezel en haar omgeving. Zoals bijna overal langs de Moezel kun je ook hier prima fietstochten maken.

Begraafplaats boven op de berg. Reptielen in het wild.Dat hebben we dan ook maar gedaan. In dit geval werd het geen fietstocht over mooie, gladde wegen, maar klimmen naar de top van de "berg" over zand- en gravelbanen. Al fietsend en lopend-met-de-fiets-aan-de-hand zijn we naar boven getrokken. Eenmaal boven gekomen zie je tot je verbazing een begraafplaats met een kapel(links). Gezien de data op de grafstenen wordt deze begraafplaats nog steeds gebruikt. Ik krijg medelijden met (uiteraard de nabestaanden) ook met de mensen die de kist naar boven moeten sjouwen. Naar later zal blijken uit een gesprekje met de "geldinner" van de camperplaats is er inmiddels een andere route om via een verharde weg met auto's naar boven te kunnen gaan. Op dit soort rustige plekken kun je natuurlijk ook zomaar een in het wild levende hagedis tegen komen(rechts)........ook leuk natuurlijk.
Dat al het geploeter om boven te komen de moeite waard was is wel op deze foto's te zien (hoop ik).

De Moezel van bovenaf gezien. Onderin (voor de brug) de camperplaats van Neef. Een blik op Eller/Ediger.

Totaal aantal kilometers deze reis: 901.

 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top