De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

 

 

 

 

 

 

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Juni 2004
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje links een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2004 wilt u zien?
   April 2004 - Hongarije.
   Mei 2004 - Moezel.

Of kies een ander jaar.


Juni: Frankrijk

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.

Maandag 21 juni 2004 - Nijverdal-Geldern - 180 km.
We vertrekken om 14.30 uur uit Nijverdal via de A1 (Apeldoorn), de A50 (Arnhem) en een stukje A3 (Oberhausen). Holländische See. Pakken afslag Wesel en rijden richting Geldern. Op de camperplaats "Hollandische See" staan inmiddels (17.00 uur) al een aantal campers. Wij sluiten ons aan. De camperplaats is rustig en mooi gelegen - harde ondergrond, gras bedekt en elektra. Op slechts 200-300 meter ben je al in het mooie centrum, gezellig plein met aardige waterpartij.

Dinsdag 22 juni 2004 - Geldern- Trier- 264 km.
Als we vanmorgen wakker worden schijnt -ondanks andere berichten- het zonnetje. Dus het ontbijt gebruiken we buiten. Maar langzamerhand trekt de lucht toch dicht met wolken, zodat we om 11.00 maar de motor starten en vertrekken richting de Moezel. We hebben ons voorgenomen deze vakantie maximaal 350 km per dag af te leggen, maar liever minder. En omdat ik van plan ben zoveel mogelijk de autosnelwegen te mijden zal het ook wel niet meer worden. De ervaring tot nu toe leert ons dat je via heuvelige B-wegen meestal niet meer dan gemiddeld 50 km per uur aflegt.
Zoals gezegd vertrekken we om 11.00 uur uit Geldern, waarna we om 13.00 uur en 145 km in Bad Munstereifel aankomen. Dit kuuroord wilen we als tussenstop gebruiken. Even de benen strekken en Kim -onze mini Yorkshire van bijna 15 jaar- kan ook even lekker weer naar buiten. Het is te zien dat deze plaats een kuuroord is.....mooi parken met waterpartijen en door het centrum stroomt een riviertje, waarbij de paarse bloemetjes uit de stenen muurkade groeien. Het doet ons een beetje denken aan een ander kuuroord: Karlovy Vari in Tsjechië. Jammer dat het weer is omgeslagen...het is miezerig.
Om 14.15 uur vertrekken we weer en tanken nog even diesel om daarna onze reis naar Trier voort te zetten. Daar komen we om 16.15 uur aan. We hebben vandaag 264 km afgelegd. Bij de Konrad Adenauerbrug vinden we een grote camperplek naast camping "Treviris". De campingeigenaar komt 's avonds geld halen: € 5,= en voor stroom betaal je € 1,50. Op de camperplaats zelf zijn geen voorzieningen, maar je mag van de faciliteiten op de camping gebruik maken: vuil water, schoon water en chemisch. Er staan hier opvallend veel Nederlanders. Hoewel we al eerder in Trier waren geweest hebben we toch 's avonds nog maar even de fiets gepakt en zijn naar het centrum van de stad gereden. Behalve gezellige terrassen (fijne cappuccino) natuurlijk nog even een bezoek gebracht aan de Porta Negra -de oude Romeinse poort. (Geen foto's van, het toestel in de camper laten liggen....stom,stom,stom).
Die nacht breekt er een flinke storm los met veel regen. Ook de berichten voor morgen zijn niet erg hoopgevend.

Woensdag 23 juni 2004 - Trier-Charmes- 215 km. Mettlach-Merzig: Villaroy & Boch.
's Morgens lijkt het weer wat rustiger geworden. De regen is opgehouden, maar de bewolking is gebleven. Ook nu nemen we weer zoveel mogelijk B-wegen. We vertreken om 10.30 en gaan richting Saarbrucken. Na 42 km komen we om 11.20 door Mettlach. Deze plaats is de thuisbasis van het bekende serviesmerk Villeroy & Boch. Behalve een fabriek zijn hier ook een aantal Villeroy & Boch-winkels. Aangezien wij na 14 jaar van dit merk een aantal onderdelen missen (er breekt wel eens iets, ook zonder echtelijke ruzies) wil Willie graag even snuffelen om te zien of hier wellicht iets te vinden is om ons servies aan te vullen. In Nederland is niets meer te koop van de serie die wij hebben. Slotconclusie: ook hier niet. Camperplaats Charmes-sur-Moselle.
Om 12.40 uur vertrekken we weer. Via mooie wegen slingeren we naar Charmes in de Vogezen. Dit plaatsje aan de Moezel heeft volgens mij één van de mooiste camperplaatsen. Je kunt in het gras staan, je kunt verhard staan. Er zijn alle voorzieningen voor water en chemisch. Er zijn toiletten en -wat heerlijk- douches. Langs kade van het "Canal de l'Est", dat langs de camperplaats stroomt, liggen een aantal schepen, waaronder een paar Nederlanders. Eén van hen komt met een zeiljacht vanuit het Middellandse Zeegebied en is nu op de terugreis. Zo heeft iedereen zijn eigen manier van genieten.
Nadat we heerlijk buiten hebben gegeten en ons hebben gedoucht draaien we de satellietontvanger uit, want vanavond is het er-op-of-er-onder: kwalificeert Nederland zich in Portugal tegen Letland voor de kwartfinale of steekt Duitsland hier nog een stokje voor. Om 22.30 uur is alles duidelijk: Nederland wint van de Letten met 3-0 en Duitsland verliest van de Tsjechen met 2-1. "Schade Deutschland aber alles ist vorbei". Zij kunnen naar huis, Nederland blijft nog even in Portugal en wij gaan met een gerust hart naar bed in Charmes aan de Moezel.

Donderdag 24 juni 2004 - Charmes- 0 km.
Vandaag lassen maar eens een rustdag in. We staan op een mooie plek, het weer wordt beter en we hebben de tijd. Dus. De wind is wat afgenomen, de wolken worden lichter en de zon krijgt de overhand. Vanmorgen gaan we eerst Charmes maar eens bekijken. We doen Kim aan de lijn en wandelen naar het dorpscentrum. Ik heb gisteren al een kiosk gevonden waar we een Nederlandse krant kunnen kopen en ik begreep van de mevrouw achter de balie dat zij ´s morgens vanaf 8.30 de krant van de vorige dag kon leveren. Naast de kiosk bevindt zich een bar-brasserie, dus we kopen een krant, nestelen ons in het zonnetje op het terras van de brasserie en bestellen twee "café-au-lait". De dag kan nu al niet meer stuk. Tegen de middag wandelen we terug naar de camper, zetten de stoeltjes naar buiten en eten een broodje met heerlijke verse Hollandse melk.

Rondje Moezel. Chatel-sur-Moselle - waar moeten we nu naar toe?Na de middag pakken we de fietsen en beginnen aan een rondje-Moezel. We gaan vanaf de camperplaats de brug over het kanaal en de Moezel over, rechtsaf richting Portieux. Via deze stijgende en dalende weg gaan we van Portieux naar Chatel-sur-Moselle. Alle dorpjes die we doorkomen lijken uitgestorven. Nergens een kip te bekennen, laat staan een mens. Omdat we beide even gebruik willen gaan maken van een toilet zoeken we in Chatel naar een kroeg, bestellen er een drankje en doen er waarvoor we gekomen zijn......heerlijk zo'n ouderwets Frans toilet - een gat in de vloer en de spetters op je schoenen. Maar allez, we zijn verlost van onze lasten. Weer op de fiets, gaan de brug over richting Charmes, maar nu niet via de grote weg, maar via een fietspad langs het Canal de l'Est tot aan Portieux. Daar nemen we weer de grote weg naar Charmes, want anders zouden we bij Charmes de fiets op de nek moeten nemen om via een trap naar de brug over het kanaal te kunnen gaan. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Maar uiteindelijk hebben we weer lekker 25 km gefietst door het Franse land en daar ging het om. Nog even in Charmes langs de supermarkt en dan terug naar de camper.

Vrijdag 25 juni 2004 - Charmes-Beaumes-les-Dames - 180 km.
Voordat we 's morgens wegrijden gaan we eerst even vuil water en chemisch lozen en vers water innemen. Het is zonnig dus dat beloofd een fijne dag te worden. Niet te heet.....een graad of 22-23. Via de N57 gaat het richting Epinal om uiteindelijk een stop te maken in Vesoul. Er staat 120 km op de dagteller en het is 11.45 uur. Kim kan even lopen en ook wij strekken onze benen. Nederlandse kranten worden alleen verkocht in juli en augustus, dus geen krant. We tanken nog even een rijden om 12.35 uur de stad weer uit. We gaan op zoek naar de D9 richting Villersexel, maar we verdwalen gelukkig. Gelukkig?? Ja, want nu gaan we via kleine, slingerende binnenweggetjes en uitgestorven dorpjes om uiteindelijk toch een aanslag op de D9 te vinden. Beaumes-les-Dames. Deze weg verlaten we even later om via de D50 naar Beaumes-les-Dames te rijden. Daar komen we na 180 km en om 13.45 uur op de camperplaats aan. Er staan inmiddels een stuk of zes collega-camperaars en in het grasland achter ons hebben een groep zigeuners hun caravans opgeslagen. Dit gebied kennen we wat, omdat we een aantal jaren geleden hier in de buurt al eens gekampeerd hebben met de kinderen. Dat was op camping "Le Val de Bonnal" bij Rougemont. 's Middags zijn we nog even op de fiets naar Beaumes gereden. Van de plaats zelf waren we niet echt onder de indruk. We kennen mooiere. Dan maar weer terug naar de camper, even wat eten, wat lezen en deze site bijwerken. Daarna naar bed; we zien morgen wel verder.

Zaterdag 26 juni 2004 - Beaumes-les-Dames-Maisod- 170 km.
Even de voorruit van de camper wassen, want zonder dooie vliegen zie je meer. Daarna wordt om 9.45 uur de motor gestart en rijden we via de N83 richting Besancon. Dat is niet ver, want na 32 km staan we om 10.30 om een parkeerplaats dicht bij het centrum. Daar wandelen we wat door een mooi park, waar een aantal schilders bezig zijn om de fraaie uitzichten op de rivier "Le Doubs" voor het nageslacht vast te leggen. Of zouden ze het voor hun eigen portemonnee doen? Ik denk dat laatste. Even in het zonnetje op een terras twee "cafe au lait", een krant van vrijdag kopen en terug naar de camper.
We laten Besancon achter ons en gaan via de N83 richting Poligny. Daarna volgt Lons-le-Saurnier, waar we de D52 kiezen naar Orgelet. Daar gaan we via de D470 over het "Lac de Vouglans" iets verder naar het zuiden.

Strand aan het meer van Vouglans. Lac de Vouglans.We verlaten even later deze weg en gaan richting Maisod, een dorpje aan het meer. Buiten dit dorp ligt boven op een berg "Le Mont du Cerf" de camping "Trélachaume". Vanaf een aantal plaatsen op deze camping heb je een prachtig uitzicht op het groene/blauwe water van het meer. De voorzieningen op de camping -douches, wastafels, toiletten- zien er prima en schoon uit. Voor € 16,= per nacht voor 2 personen, een hond en stroom kun je zelf het mooiste plaatsje uitzoeken. En....Willie kan hier even wat wasgoed door de machine draaien, zodat alles er weer fris bijligt en hangt.
Volgens de campinginformatie is het 800 meter of 10 minuten lopen naar het strand. Dat moet dan volgens ons een binnendoor pad zijn, want op de fiets was het 2,5 km. Van de camping naar het strand is per fiets niets zo'n probleem omdat je bergafwaarts gaat, maar terug is het een stuk ingewikkelder. 2,5 km bergopwaarts met de fiets valt niet mee. Maar het was toch de moeite waard. Aan het meer ligt een mooi zandstrand met een ligweide. Voor wie dat wil zijn er waterfietsen te huur.
Weer terug op de camping nemen we heerlijk een douche om het zweet van de fietsklim weg te spoelen. Daarna heerlijk eten en om 20.45 uur de kwartfinale Nederland-Zweden. Spannend. Uitslag na 2 keer drie kwartier 0-0, na 2 maal een verlenging nog steeds 0-0. Dan komen de strafschoppen; iets waar de Nederlanders een slechte reputatie in hebben. Ieder land vijf strafschoppen 4-4, elk één penalty gemist. Zweden neemt zijn zesde strafschop en deze wordt door Van der Sar gestopt. De handen worden steeds klammer en de spanning is om te snijden. Als de volgende strafschop van Nederland raak is gaan "wij" door. Met die slechte reputatie van de Nederlandse strafschop wordt vanavond voor goed afgerekend. Nederland scoort!! "Wij"gaan door naar de halve finale en de Zweden kunnen naar huis. We gaan weer met een gerust hart naar bed.

***** Door een computerstoring ben ik veel informatie kwijt over het volgende deel van de reis. En ik had geen kopie gemaakt. Dom,dom,dom! *****

Zondag 27 juni 2004 - Maisod - 0 km.
Vandaag blijven staan. Naar dorpje gefietst en langs de bungalows op de berg.

Meer van Annecy.

Maandag 28 juni 2004 - Maisod - Marthod - 200 km.
Eerst langs particuliere camperplaats in Jeurre. Mooie plek. Water, lozen en chemisch lozen. Elektrisch op plaats.
Dan door naar Annecy. In Seynod bij Annecy geen camperplaats te vinden. Ook niet in Talloires aan het meer van Annecy. Dan maar door naar Marthod, zo'n 20 km voor Albertville. Camping "Du Lac". Alleen met een Italiaans gezin en 2 Franzosen in een tent.


Dinsdag 29 juni 2004 - Marthod - Montrevel-en-Bresse - 200 km.
Montrevel-en-Bresse ligt zo'n 20 kilometer boven Bourg-en-Bresse. Camping "La pleine Tonique" is voorzien van alle gemakken. Mooi meer met zandstrand en een restaurant aan het meer. Groot zwembad met waterglijbanen.

Woensdag 30 juni 2004 - Montrevel-en-Bresse - Ounans - 148 km.
Ounans ligt in een glooiende omgeving van weide- en korenvelden tussen Dole en Arbois. De camping "La Plage Blanche" ligt aan het riviertje "La Loue". 's Avonds EK-wedstrijd Nederland-Portugal gekeken.

Donderdag 1 juli 2004 - Ounans - 0 km.
Door de omgeving gefietst.

Vrijdag 2 juli 2004 - Ounans - Tournon-sur-Rhône - 300 km. Tournon, een mooi plaats aan de Rhône even boven Valence. Veel terassen. Aan de weg naar Lamastre liggen 4 campings naast elkaar. Wij hebben gestaan op "Les Acacias".

Tournon aan de Rhône. Brug over de Rhône in Tournon.Zaterdag 3 juli 2004 - Tournon-sur-Rhône - 0 km.
Op de fiets naar Tournon, zo'n 3 km van de camping. 's Morgens was er de weekmarkt. Op terugweg nog even inkopen gedaan bij supermarkt. Daarna gezwommen in zwembad van de camping.

Zondag 4 juli 2004 - Tournon-sur-Rhône - Issarlès-Lac - 135 km. Watervallen van Ray Pic.
Via Lamastre -gezellige plaats- trekken we dieper de Ardèche in op weg naar de "Cascades du Ray Pic". Watervallen in het bos. Bergachtig terrein met vele steile hellingen en afdalingen. In Issarlès-Lac, dat gelegen is aan het meer van Issarlès, is een aardige camperplaats met elektra, douche en andere voorzienigen. 's Avonds pétanque gespeeld met aantal mannen uit het dorp, waarna bij één van hen, onder het genot van een fijne wijn, de wedstrijd nog even moesten worden geannalyseerd.

Een potje Petanque of Jeu-de-Boules.Maandag 5 juli 2004 - Issarlès-Lac - St-Jean-le-Centenier - 136 km.

Ergens in de Ardèche. Ergens in de Ardèche. Ergens in de Ardeche.

Dinsdag 6 juli 2004 - St-Jean-le-Centenier - St-Donat-sur-l'Herbasse - 132 km.

Woensdag 7 juli 2004 - St-Donat-sur-l'Herbasse - Charmes - 515 km.

Donderdag 8 juli 2004 - Charmes - 0 km.
Blijven staan. Eerst slecht weer, later in de middag beter.

Het blijft mooi. La douce France.

Vrijdag 9 juli 2004 - Charmes - Nijverdal - 650 km.
Via Luxemburg, de Duitse Eifel en Achterhoek naar huis.

Totaal aantal kilometers deze reis: 3425.

 

     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top