De camperreizen van joop en willie freie uit nijverdal

"Disclaimer" Aan de inhoud van de pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Ik ben niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van mijn website.
Waar ben ik nu? Binnen deze site bevindt u zich op pagina: Juli 2006
Voor de laatste wijzigingen klik op Vernieuwen (F5).

Op deze pagina is het mogelijk om zelf iets te zoeken, door in het witte kadertje een woord in te toetsen en op "ZOEK" te drukken. Als u nog eens op "ZOEK" drukt, wordt er gezocht naar hetzelfde woord, maar dan elders op deze pagina.


Welke andere reis in 2006 wilt u zien?
   Februari - Spanje.
   Mei - Nederland.
   September - Nederland: Het Groene Hart
   September - Duitsland: Rügen

Of kies een ander jaar.


Juli: Frankrijk: Normandië-Bretagne.

Alleen de foto's van deze reis bekijken?  Klik hier.


Zondag 2 juli. Nijverdal » Wissant - 462 km.
Om 9.30 uur vertrekken we. Het wordt warm vandaag in Nederland, tegen de 30 graden. We pakken de snelweg A1 richting Utrecht. Daarna richting Breda en Antwerpen. Het wordt steeds warmer.
Camperplaats in Wissant Het gaat verder via de A14 en de A10/E40 richting de Belgische kust. Vlak voor Oostende vervolgen we de E40 richting Duinkerken en Calais. Even voorbij Calais verlaten we de snelweg (en kunnen aan de vakantie beginnen). Via de kustweg (D940) naar Wissant, gelegen tussen Cap-Griz-Nez en Cap-Blanc-Nez. Bij deze plaats vinden we een plek op de camperplaats (N:50º53'13;O:01º40'12), die aan de D940 ligt. Er zijn geen voorzieningen, wel gras en het is gratis. Er is plaats voor zeker 20-25 campers. Als we er om 4 uur 's middags aankomen (we hebben onderweg een paar keer een stop gemaakt) kunnen we nog een plekje vinden, maar het is er al erg vol. Tegen de avond vertrekken er echter steeds meer. Achteraf blijken dit vooral dagjesmensen te zijn uit België, die hier van het prachtige strand hebben genoten. Vanaf de camperplaats loop je namelijk in een kwartiertje naar het gezellige plaatsje en het zandstrand. Huisje in Wissant
Na het avondeten wandelen we het dorp in en gaan richting strand. Daar genieten we op de "boulevard" van een mooie zomeravond. Het is nog steeds warm. Hopelijk krijgen morgen weer dit weer.

Maandag 3 juli. Wissant » Fort Mahon Plage - 95 km.
Het wordt vandaag weer bloedheet. 's Middags vinden we een thermometer in de schaduw, die 33 graden aangeeft.
Nadat we om 10 uur de camperplek in Wissant hebben verlaten rijden we 10 kilometer verder en 20 minuten later de parkeerplaats bij Cap Griz Nez op. Papavers op Cap Griz Nez Daar hebben zo te zien de afgelopen nacht ook een aantal camperaars overnacht. We wandelen even langs de hoge kustrand, zien de restanten van Duitse bunkers, hebben een mooi uitzicht op " Het Kanaal" en rijden na een uurtje in de richting van Ambleteuse. Daar maken we een koffiestop. Afgezien van een aardige kerk en het strand is er niet veel te beleven. Dus...verder. Het wordt steeds warmer. We besluiten een camping op te zoeken, waar ze een zwembad hebben.
Die vinden we in Fort Mahon-Plage. Op camping Le Vert Gazon (N:50º20'02;O:01º34'34) vinden we een ruime plek en er is een fijn zwembad. Dus een half uurtje na aankomst liggen we in het water en daar hangt die bewuste thermometer in de schaduw. Ambleteuse Na het eten pakken we de fietsen en gaan op weg naar het "centrum" van het dorp(ca. 2 kilometer). Het is een langgerekte straat met aan beide zijden veel terrassen en gezellige winkeltjes. Op één van de parkeerplaatsen mag met campers worden overnacht. We fietsen door tot het eind van de promenade en komen bij een breed en schoon strand terecht. Er zijn nog steeds veel mensen op het strand. Even later plaatsen we ons op een terras en gaan "aapjes" kijken. Het is er gezellig. Veel mensen die uit eten gaan of zomaar wat flaneren.
We besluiten morgen ook nog op deze camping te blijven staan. De weersberichten voor morgen zijn nog steeds: heet (dus weer zwemmen). Voor morgenavond worden de eerste onweersbuien verwacht met daarna wat afkoeling tot een graad of 23-25.

Dinsdag 4 juli. Fort Mahon Plage.
Het is al weer warm als we buiten aan het ontbijt zitten. Na de afwas pakken we de fiets en gaan weer richting het centrum: we willen nog wat fruit inkopen. Na deze inkopen fietsen we door tot het strand. Daar is een heerlijk verkoelend briesje. Ik spoel even een pondje kersen af onder een douche op het strand en we gaan op een bankje aan de boulevard zetten. Uitkijkend over de zee, de mensen op het strand en een pondje kersen in de hand is het genieten.
Na de middag -als we bij de camper zitten- verschijnen er donkere wolken aan de hemel en steekt er een stevige wind op. In de verte horen we wat gerommel, maar verder gebeurt er weinig. Alleen: de temperatuur keldert met zeker 10 graden en da's lekker. Ik kijk nog even naar het laatste stuk van de etappe naar Valkenburg van de Tour de France en hoor dat er in Nederland ook een hittegolf plaats vindt. Als ik moet kiezen tussen een hittegolf in Nederland of op een camping/zwembad in Frankrijk, dan kies ik voor dat laatste.
We bellen nog wel even naar "huis". Want hoe gaat het eigenlijk met de kleinzoons (1x5 jaar en 1x2 maanden). De kleinste lijkt toch wel wat last te hebben van de warmte en de oudste heeft van school een tropenrooster. Oh ja, hun vader (toevallig onze schoonzoon) is vandaag ook jarig. Nog van harte gefeliciteerd en denk je nog even aan het sproeien van onze tuin?

Woensdag 5 juli. Fort Mahon Plage-Honfleur - 230 km.
Pont de Normandie Ook vandaag ruim 30 graden. Om redelijk door te kunnen rijden volgen we zoveel mogelijk de D940 met af en toe een uitstapje naar een dorpje, dat dan wat meer aan de kust of juist in het binnenland ligt. O.a. Le Crotoy, Le Tréport, Saint-Valéry-en-Caux en Fécamp. Plaatsen die je nog al eens tegenkomt als camperplaats op diverse sites.
Camperplaats in Honfleur Uiteindelijk zijn we bij Le Havre de Seine overgestoken via de "Pont de Normandie". Een prachtige brug. Direct over de brug zijn rechtsaf geslagen naar Honfleur. Daar hebben we overnacht op de ruime camperplaats aan het water(N:49º25'07;W:00º14'38). Voor € 7,00 per 24 uur kun je daar staan. Er zijn faciliteiten voor toilet en water. En met 5 minuten loop je in het centrum of langs de gezellige terrassen rond de haven.

Donderdag 6 juli. Honfleur » Vierville-sur-Mer - 141 km.
Het heeft afgelopen nacht licht geonweerd en wat geregend. De dag begint bewolkt, maar later zal toch de zon doorbreken en wordt het uiteindelijk nog wel een graad of 25 (gelukkig niet meer zo heet). Via de kustweg D513 gaan we richting Caen. Pegasus Memorial in Benouville Bij Ranville -net voor Caen- steken we de rivier de L'Orne over naar Benouville. Daar bezoeken we de eerste bezienswaardigheid over de Tweede Wereldoorlog. We zijn deze vakantie niet bewust op zoek naar dit soort herinneren, maar als je langs de kust van "Basse Normandie" rijdt ontkom je er niet aan. Overal zijn musea, gigantische begraafplaatsen en andere bezienswaardigheden.
Zoals gezegd: we parkeren de camper bij het museumpark "Memorial Pegasus". Er is een museumgebouw, waar veel attributen en aantekeningen uit WO-2 liggen tentoongesteld. Verder is er een film over de slag om de Pegasusbrug over de L'Orne tijdens D-Day 6 juni 1944. Duitse bunkers bij Omahabeach In het park bij het museum staat de brug opgesteld evenals een getrouwe kopie van een Horsa "glider". Een zweefvliegtuig dat door een motorvliegtuig tot boven het kanaal werd "gesleept", waarna dit zweeftoestel met ca. 30 militairen en materieel geruisloos doorvloog tot boven Normandië.
Na dit museumbezoek zijn we doorgereden Longues-sur-Mer waar restanten van Duitse bunkers met kanonnen te zien zijn. Hierna was het nog een drie kwartier naar Vierville-sur-Mer, waar we op camping "Omahabeach" (N:49º22'47;W:00º54'33) hebben overnacht.

Vrijdag 7 juli. Vierville-sur-Mer » Arromanches-les-Bains - 141 km.
Amerikaanse begraafplaats Omahabeach Vandaag zal het grotendeels bewolkt blijven met af en toe een spatje regen, maar de temperatuur blijft gelukkig goed.
Nu we toch hier zijn wil ik eigenlijk wel iets meer zien van de overblijfselen van de WO-2. Op 7,5 kilometer van de camping ligt de grote Amerikaanse begraafplaats "Omaha Beach" in Colleville-sur-Mer. Dus daar eerst maar naar toe. Indrukwekkend....al die graven te zien van bijna 10.000 (voornamelijk jonge) mannen.
Parachutist hangend aan de kerk in Sainte Mere Eglise Van daar rijden we naar Sainte-Mère-Eglise. Inderdaad: daar waar die soldaat met zijn parachute aan de kerktoren is blijven hangen. Via informatiezuilen met foto's wordt je door het plaatsje geloodst en zie je de geschiedenis van dit dorp.
Daarna gaat het weer terug in de richting, waar we vandaan kwamen. Bij Grandcamp Maisy hebben we Pointe du Hoc bezocht. Dit ca. 12 ha. grote slagveld op een 30 meter hoge klif is in 1979 aan de Amerikaanse regering overgedragen en bevindt zich in bijna dezelfde staat zoals dat op 8 juni 1944 werd achtergelaten.
Deze dag besluiten we met een bezoek aan de 360° filmprojectie in Arromanches-les-Bains. Net als alle bezoeken aan de diverse musea, slagvelden en stranden (Omahabeach, Junobeach, Goldbeach en Utahbeach) was ook dit indrukwekkend. Na dit laatste bezoek besluiten we niet verder te rijden en zoeken een plekje op de "Camping Municipal" (N:49º20'16;W:00º39'30) in het dorp. De camperplaats stond al barstensvol met een ruimte van maximaal 50 cm tussen de campers. Da's ons te benauwd.
Morgen gaan we toch echt richting Bretagne. Want daar zal wel weer wat ander moois te zien zijn.

Zaterdag 8 juli. Arromanches-les-Bains » Beauvoir - 180 km.
Mont Saint Michel De "Basse Normandie" steken we dwars over van boven naar beneden. Bij Avranches ronden we de baai van Mont Michel en duiken Bretagne in. We gaan via Pontorson naar Dol de Bretagne. Daar is het zaterdagmarkt. Dus een gezellige drukte. We blijven er een uurtje om vervolgens door te rijden naar de Mont-Saint-Michel.
Het is weer mooi weer geworden en de temperatuur nodigt uit tot zwemmen. Dus? Niet naar de Mont-Sint-Michel (MSM) maar naar het dorpje Beauvoir, dat ligt aan de weg van Pontorson naar de MSM. Daar vinden we op camping "Aux Pommiers" (N:48º35'48;W:01º30'37) een prima plek en een mooi zwembad. En hier is onze Acsi-kaart nog geldig. Tot 10 juni sta je hier voor € 12,00. Het mooist????? Vinden wij dat we morgen vanaf hier op de fiets naar MSM kunnen. Dat is slechts 4,5 kilometer. Maar nu eerst zwemmen en vanavond nog even kijken naar de WK-wedstrijd Duitsland-Portugal.

Zondag 9 juli. Beauvoir.
Mont Saint Michel De dag begint bewolkt. Da's jammer, maar we pakken tegen 11 uur de fietsen en gaan op weg naar de Mont-Saint-Michel". Voor de camping steken we de straat over en fietsen via een dijk naar MSM. Dat is in ieder geval een stuk rustiger fietsen dan langs de weg waar de auto's je de vouwen uit de broek rijden. Een prachtige weg om te fietsen en je ziet de MSM vanaf de eerste meters al in de verte liggen. Ze komt steeds dichterbij. Prachtig. Er staan bij de berg al vele honderden auto's en bussen. Met de fiets kunnen we tot aan de berg doorrijden. De zon is inmiddels te voorschijn gekomen en het wordt warmer. Heerlijk.
Mont Saint Michel Zoals met veel toeristische trekpleisters is het ook hier filelopen. Maar ja, je voelt je jong en je wilt wat. Nadat we ons door het eerste smalle straatje geworsteld hebben, klimmen we geleidelijk omhoog om een bezoek te brengen aan de abdij. De kaarten daarvoor hebben we al op de camping gekocht. Dat scheelt, want dan hoeven we nu niet in de rij te gaan staan voor de kassa. We nemen nog wel even een begeleidend schrijven mee (in het Nederlands) dan weten we in ieder geval waar we zijn en wat zich daar destijds heeft afgespeeld. Heel in het kort: in 708 heeft Aubert, de bisschop van Avranches, op de Mont Tombe een heiligdom gebouwd, dat later tot een groot bedevaartsoord uitgroeit. In de 10e eeuw vestigen er zich Benedictijnen in de abdij en wordt er lager gelegen een dorp gebouwd. Na de ontbinding van de religieuze gemeenschap tijdens de Franse revolutie wordt de abdij tot 1863 als gevangenis gebruikt. In 1874 wordt het tot historisch monument verklaard en grondig gerestaureerd. Die restauratie duurt nog steeds voort. Sinds 1979 staat Mont-Saint-Michel op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO.
Beauvoir Na de interessante rondgang door de abdij dalen we weer af naar het aardse. We gaan weer filelopen, zoek onder in het "dorp" nog even een terras en drinken daar een lekkere -maar veel te dure- café-au-lait. Even later pakken we onze fietsen weer en gaan op weg naar de camping. Onderweg verlaten we nog even de dijk om door het dorpje Beauvoir te fietsen. Het hele dorp schijnt in diepe rust te zijn. Er is geen hond en geen kip -laat staan een mens- te bekennen. Maar je hebt wel een mooi uitzicht (het dorp ligt iets verhoogd) over de weilanden met in de verte Mont-Saint-Michel.
De zon gaat rood onder....dat beloofd wat moois voor morgen.

Maandag 10 juli. Beauvoir » La-Trinité-sur-Mer - 215 km.
Dinan En zo is het ook. Als we wakker worden staat de zon aan een mooie blauwe hemel.
Na het ontbijt verlaten we Beauvoir en gaan op weg naar Dinan. Na 55 kilometer staan we in het centrum van deze stad. Dinan Aan het begin van de stad staat een bordje met de tekst "Ville Fleurie" en gelijk hebben ze. Het centrum is prachtig voorzien van veel bloeiende bloemenbakken. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben dat meer gezien hier in Normandië en Bretagne. Zittend in de zon genieten we van een lekkere bak koffie om daarna onze wandeling voort te zetten. Die gaat o.a. door de Rue du Chateau, waar veel schilders zitten en werken. Daarna lopen we over de kasseien en langs de vakwerkhuizen van de Rue du Jerzual naar de haven. Dit weggetje gaat steil naar beneden (en als je weer terug wilt steil omhoog), maar het is zeker de moeite waard.
Na het bezoek aan Dinan rijden we via Saint-Meen-Le-Grand (gisteren 9 juli startte hier de volgende etappe van de Tour de France) en Vannes naar La-Trinité-sur-Mer. Daar vinden we een plek op camping "Park Plijadur" (N:47º35'22;W:03º02'41).

Dinsdag 11 juli. La-Trinité-sur-Mer » Raguénès - 118 km.
Pont Aven Gisteravond begaf onze waterpomp het. Deze geen water voor de afwas, het wassen en toilet. Da's lastig. De pomp gaf de laatste dagen af en toe al vreemde geluiden en de waterstroom was ook matig. Maar nu was het toch kennelijk echt gebeurd. Ik test nog even de zekering; die is o.k. Dan maar op zoek naar een caravan/camperbedrijf. Als ik bij de receptie ga afrekenen, vraag ik gelijk of er zo'n bedrijf in de buurt zit. Ja, in Auray zo'n 15 kilometer landinwaarts op het industrieterrein. Dus wij op weg. Een half uurtje later heb ik camperbedrijf gevonden. En ze hebben losse waterpompen. Voor € 12,50 heb ik een nieuwe. De oude pomp vervang ik en plaats de nieuwe. Na een half uurtje hebben we weer water en ook een betere waterstroom.



Pont Aven Pont Aven

 

 

Nu kunnen we op weg naar Pont Aven.

 

Tot Lorient nemen we de kustweg via Belz en Port-Louis. Om niet te veel tijd te verliezen pakken we vanaf daar de autoweg N165 en verlaten deze weer bij Pont Aven. We hebben voor dit stadje gekozen omdat de bekende schilder Paul Gauguin hier van 1886 tot 1869 heeft gewoon en gewerkt. Toen is ook de zogenaamde School van Pont Aven ontstaan. Werk van de schilder is te zien in het Musée de Pont-Aven. Ook zijn er vele galerieën van huidige "Gauguins". Maar het is geen wonder dat Gauguin hier werkte. Het is een bijzonder mooi stadje met vele fraaie doorkijkjes, een mooi riviertje en prachtige huizen. De moeite waard.
Raguenes
Na een paar uurtjes in Pont Aven wordt het tijd op zoek te gaan naar een overnachtingsplek. Die vinden we 10 kilometer verder -richting de kust- in Raguénès (bij Nevez) op camping L'Ocean (N:47º47'35;W:03º47'48). Een mooie camping, die direct aan zee ligt en grote plaatsen heeft. Na het avondeten wandelen we nog even door het dorpje: genieten van al die volop bloeiende hortensiastruiken. En keren via een duinpad -genietend van de late avondzon- terug naar de camper.


Woensdag 12 juli. Raguénes » Caurel - 231 km.
Concarneau Concarneau Vandaag is het mooi zonnig, af en toe een wolk en ca.25º. Nadat we de camping hebben verlaten rijden we naar Concarneau, dat zo'n 20 kilometer verder ligt. We zoeken de weg naar de haven en parkeren daar de camper. Daarna wandelen we wat rond over de kades en gaan nog even de vesting binnen. Mooi. Nadat we in de zon van een kop koffie hebben genoten, verlaten we tegen kwart voor 12 de stad en gaan naar Pont d'Abbé. Dat valt ons wat tegen en rijden daarom maar door naar de zee. En komen tegen 13.15 uur aan in Penmarch en Kerity.
Nadat we daar een uurtje zijn geweest zijn we het binnenland van Bretagne ingetrokken. Behalve de kust (die ons altijd weer aantrekt) willen toch ook iets van het binnenland zien. We gaan op weg naar Mûr-de-Bretagne. Deze plaats ligt in het centrum van Bretagne aan een binnenmeer: Lac de Guerlédan. Daar komen we tegen half zes aan, nadat we onderweg bij een Intermarché nog even hebben getankt en wat inkopen hebben gedaan. De Camping Municipal in Mûr is flut. En het is hier dun gezaaid met campings. Twee kilometer terug vinden we een afslag naar het dorp Caurel en daar bevindt zich camping "Nautic" (N:48º12'31;W:03º02'58). Deze camping ligt in een bosrijke omgeving, direct aan het Lac de Guerlédan.
Morgen gaan we weer richting de kust. En wel naar Dinard en Saint-Malo, maar daarover morgen meer. Welterusten.

Donderdag 13 juli. Caurel » Saint-Jouan-des-Guérets/Saint-Malo - 159 km.
Saint-Méer-le-Grand Het lijkt bewolkt te zijn als we wakker worden. Maar het donkere weer wordt vooral veroorzaakt door de bomen van het bos, waar we staan. Onze voorkeur gaat toch uit naar meer open terrein. Als we na het ontbijt het bos uitrijden blijkt het halfbewolkt te zijn. Maar de wolken die er zijn lossen in de loop van de morgen op en het wordt een stralende dag met prima temperaturen.
We richting in oostelijke richting en komen na 74 kilometer aan in Saint-Méer-le-Grand. Daar parkeren we de camper en wandelen de plaats in. Hier startte afgelopen zondag een etappe van de Tour de France. En dat is te zien. Overal aan gevels, op daken en in etalages staan en hangen antieke en fraai beschilderde fietsen. Het dorp -of is het een stadje- heeft een leuk centrum met een mooi centraal gelegen gebouw met een aardig torentje. Na de gebruikelijke afkick-koffie verlaten we na een uur deze plaats en gaan nu in noordelijke richting: Saint Malo.
Saint-Briac-sur-Mer
Een uur later staan we aan de kust in het mooie plaatsje Saint-Briac-sur-Mer. Ook daar gaan we er even uit om de bootjes op laag water te zien liggen. Het is eb.

 

Dan is het slechts een paar kilometer naar Dinard.

Dinard Deze stad is vooral groot geworden in het begin van de vorige eeuw door rijke Engelsen, die er hun vakanties doorbrachten en hun vakantievilla's lieten bouwen. Het is wel een probleem een parkeerplek voor de camper te vinden, dus we moeten wat verder lopen voor we aan het strand zijn. Dinard Dit strand met zijn zachte, gele zand ligt direct aan de boulevard. En jong en oud vermaakt er zich. Naast de zonaanbidders en de kleine kinderen, die in het zand spelen, vermaakt de opgroeiende jeugd zich met voetbal en volleybal, terwijl een eindje verderop een aantal mannen-op-leeftijd een spelletje Pétangue -of zo u wilt Jeu-de-boules- spelen. Na anderhalf uur verlaten we Dinard en gaan via Saint-Malo naar Saint-Jouan-des-Guérets, een paar kilometer zuidelijker. Daar zoeken we een plaatsje op de hele mooie camping "Le P'tit Bois" (N:48º36'38;W:01º59'12). We zijn redelijk vroeg vandaag, want om 15.30 uur zitten we in de zon met een Nederlandse krant en een fris drankje.
's Avonds genieten we nog lang na van helder blauwe lucht en een warme avondzon.

Vrijdag 14 juli. Saint-Jouan-des-Guérets/Saint-Malo » Yport - 325 km.
Het is vandaag de Franse nationale feestdag: Le Quatorze Juillet. En dat is te merken ook. De Fransen hebben op deze manier een lang weekeinde. Dus dat betekend er op uit met de hele familie, buren en vrienden. Alle Franse auto's en campers gaan volgens mij vandaag de straat op, want als we de camping verlaten en richting Avranches rijden, dan komen ons horden Franzosen tegemoet op weg naar het strand of Mont Saint Michel(?).
Als we om kwart over 11 Avranches binnen rijden voor een stop zijn we net te laat om de kranslegging bij het monument van de gevallen soldaten en de bijbehorende muziek mee te maken. We zien nog net de kapel van de brandweer afmarcheren. Da's jammer.
Camping Le Rivage in Yport We hebben eigenlijk de bedoeling vandaag naar Honfleur te rijden en daar op de camperplek een plaatsje te zoeken. Kunnen we vanavond nog even gezellig een terrasje pakken. Als we daar aankomen blijkt echter de camperplaats barstensvol te staan. En het is nog maar 2 uur 's middags. Ook dit zal een gevolg zijn van de Franse weekeindtoeristen, want ik zie veel kentekenplaten met hetzelfde eindgetal en dat is het eindgetal van deze omgeving. Ook in de stad is er geen doorkomen aan. Dan rijden we maar even door naar de camping, die zo'n drie kilometer buiten de stad ligt. Daar aangekomen, zien we een bordje bij de poort "Complet". Dus ook vol. Yport
We laten Honfleur dit keer voor wat het is en gaan via de 'Pont de Normandie' (zie 5 juli) verder noordwaarts. Ook de camperplaats in Fécamp staat vol. Dan rijden we een kilometer of 8 terug langs de kust en belanden in Yport op camping "Le Rivage" (N:49º44'16;W:00º18'23). Hier staan we boven op de kustrotsen en hebben een fascinerend uitzicht over de zee en op het dorp beneden ons. Eén nadeel: het stormt vandaag, dus we waaien bijna van de rots af. Voor de rest geweldig weer met veel zon en een goeie temperatuur.

Zaterdag 15 juli. Yport » Wissant - 265 km.
Omgeving van Wissant Over vandaag is niet zoveel te melden. Het is mooi, helder weer en een graad of 25. We bereiden ons voor op de thuisreis. Morgen - zondag 16 juli- willen (moeten) we weer thuis zijn. Vanaf Yport zouden we dat in één dag kunnen doen. Maar dat vind ik niet plezierig, zo'n 700-750 kilometer op een dag. Vandaar dat we vandaag proberen een plekje te vinden op de camperplaats in Wissant. Daar hebben we ook deze vakantie onze eerste nacht doorgebracht.
Het is vandaag erg druk op de wegen. Met name richting de kust. Veel Fransen hebben een lang weekeinde en gaan er dus op uit. Op de doorgaande weg -D925 en D940- staat het regelmatig vast. Daarom pakken we op een gegeven moment toch de autosnelweg A16, want het weer is te mooi om te lang in de camper te zitten. Uiteindelijk staan we om half 2 op de camperplaats in Wissant. Ook daar is het al aardig druk, maar we kunnen nog een plaatsje bemachtigen. Voor de rest wordt het een luie dag.

Zondag 16 juli. Wissant » Nijverdal - 265 km.
Glooiende akkers in Normandie Het lijkt er op dat het vandaag nog warmer wordt. We vertrekken om 9.30 uur vanaf Wissant en rijden via snelwegen naar huis. De temperatuur is inmiddels opgelopen naar de 30º.
We zijn benieuwd hoe de tuin erbij ligt. Weliswaar zouden de kinderen zorgen dat ons nieuwe grasmatje goed onderhouden werd, maar je weet maar nooit met deze temperaturen. We kunnen gerust zijn. Het gras is nog prachtig groen en alles is goed besproeid geweest de laatste twee weken. We pakken het hoognodige uit de camper -dan kan de wasmachine al draaien- en willen dan zo snel mogelijk onze kleinzoons zien. Normandië

Al met al hebben we weer genoten van de geweldige natuur -die overdadige struiken hortensia's- en indrukwekkende historische gebieden rond de invasiestranden in Normandië. En natuurlijk het prachtige Bretagne. Dit zal vast niet de laatste keer zijn geweest dat we in dit gebied waren. We komen graag nog eens terug.

Totaal aantal kilometers deze reis: 3019.



Alle foto's van deze reis in een groter formaat nog eens bekijken?  Klik hier.


     
Built by JGF©
         
IE & 1024x768

 

Top